pátek 11. dubna 2014

The Weathering Magazine - sníh a led / snow & ice

Vzhledem ke změnám na straně vydavatele (tedy prý problém byl s tiskárnou, no ale známe to, že) se do prodeje poslední číslo časopisu The Weathering Magazine dostalo do prodeje až ke konci tohoto týdne, tedy kolem 10. dubna 2014. A jak vypadá? Pokud pominu klasickou modelku, která je v určitých partiích opravdu přifouklá jako panáček Michelin, a asi v žádném čísle nemůže chybět (což je škoda, zabírá místo) a dvojstránky ve stylu 'Ja zděs byl, Iván... tedy Mig, aka vydavatel', pak dostaneme další velmi povedené číslo plné návodů, jak vytvořit sníh a led. Nejen na vojenské technice, ale i na civilní, sci-fi a dokonce i 'jen tak' v krajině. Z mého pohledu povedené číslo, které všem vřele doporučuji. 

PS: RPG hry (Role-playing games) nejsou 'hry s rolemi', jak se zde dočtete, ale 'hry na hrdiny'. Byť tedy pokud si vzpomenu na přestávku před hodinou tělocviku na ZŠ, tak musím říci, že i bojová hra s rolemi (papíru) je velmi zábavná a pokud ji okořeníte i házením rozlámaných kartonových desek na výkresy, je i hodně napínavá. Raději to ale nezkoušejte, protože je docela snadné sestřelit nejen obraz prezidenta....


* * *

Latest issue of The Weathering Magazine is almost all about making snow and ice. Value of this magazine is very high. It's full of great pictures and high-skilled model makers will show 'how to do it'. The girls showing... err... what?... shouldn't be there. But if you want to sculp inflatable doll, don't forget where you can find some.


8,5/10

2 komentáře:

  1. Neskutčné, opět řada gramatických chyb, prapodivné překlady (černá chaosu) a odporná reklama na MIGa na každé stránce s ještě odpornějšími etiketami nových barev Ammo ... zlatý vallejo 123

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem chvilku myslel, že mluvíš o blogu :-).. Ne, překlepy dělám, což mě štve, snažím se to kontrolovat, případně i zpětně opravovat, ale je to zkrátka ostuda. Gramatické chyby ještě více. Jinak u mě to vyhrály ty 'hry s rolemi'. A ten nový desiígn 'Ammo for Mig'... to je vážně hnus. Přijde mi, že to snad navrhoval Jimenez sám. Sice ho ho neznám, ale přijde mi jako opravdu šikovný chůapík, ale poměrně jednoduššího rázu. Viz. právě ty etikety, ta nečitelná azbuko/latinka. Přeci jen když někdo azbuku nezná, je to možná 'sool'. Jenže když ano, motá se z toho hlava. Podobný font jsem použil i u fotky u toho tankisty a protože se mi to nechtělo předělávat, nechal jsem to, ale křížit latinku s azbukou zkrátka vážně vypadá mizerně.

    OdpovědětVymazat