úterý 8. dubna 2014

Barva kosti / Colour of Bones

Protože právě dokončuji figurlu Zimního démonam, tak jsem narazil na problém, jak vlastně namalovat kosti. Když jsem si totiž prohlížel namalované figurky, tak někdy měly kost namalovanou celou takřka bíle, jindy naopak hodně do hněda, případně v osdtínech šedé. Protože démon je celý do modré a fialové, tak jsem si položil otázku,  zda by bylo možné, aby do modrého nádechu byly i kosti. Ano, jednak je to fantasy, navíc i tak je to možné. Než zde zveřejním fotografie horové figurky, tak nejprve fotografii opravdových kostí. 

A + B - chemicky vyčisštěné kuřecí kosti
C - kousek čelisti králíka (?), našel jsem ji předloni během rytí záhonku, tedy byla v zemi
D - nález ze stejného místa, opět pod zemí, jedná se kuřecí kost, protože v místě kdysi dávno bývaly slepice a toto je podle všeho pozůstatek z dávného oběda
E - horní patro (?) opět králíka, kost ležela velmi dlouho na slunci - celé léto - kde jsem ji úmyslně nechal, předtím opět v zemi

Pokud se na kosti podíváme, vypadají podobně, přesto však mají zajímavé zbarvení - kost, která byla dlouho na vzduchu a slunečním svitu, se svou barvou hodně podobá kostem ošetřených chemicky (silná žíravina) - mimochodem nedoporučuji něco podobného provádět bez ochranných pomůcek. Kosti, které byly v zemi jsou více hnědé a - byť jsou důkladně omyté čistou vodou - stále vypadají jako špinavé. Doufám, že se vám to bude hodit.




Painting bones isn't very easy. Or is it? Well, here you have some examples how such a bone could look like. A & B are bones cleaned with some strong chemical agent - be very careful if you want do it home, it may be very harmful! C & D are bones found during engraving garden. These bones are quite brown and still look dirty though were carefully cleaned with water. E is a bone found there, too but then left it on an open-air for months just to check the colour (it's quite white and grey, even blue). Hope you'll find it useful.

Žádné komentáře:

Okomentovat