úterý 31. prosince 2013

Ryza Rust - Citadel Dry & Typhus Corrosion

Již ono slovo 'rez' v názvu této barvy naznačuje, oč asi tak půjde. Protože jsem se již několikrát snžil barvu rzi zachytit, tak doufám, že jsem alespoň trošku kvalifikovaný k tomu, abych právě tuto barvu mohl posoudit. Ryza Rust je barva kašovité konzistence. Vodu do ní něpidávajte, byť je ředitelná vodou. Nanášet se dá vlastně čímkoli. Protože v sobě má větší částečky, tak raději nepoužívejte svůj nejlepší štětec. Ale to platí pro podobné barvy a přípravky obecně. Při správném použití barvy sice neriskujete, že si ten štětec zničíte, ovšem na druhou stranu stačí jen chvilka nepozornosti, větší tlak a vy máte v ruce bývalý nejlepší štětec. Tato barva totiž není zařazena to řady 'Technical', ale do řady 'Dry' barev Citadel. Více podrobností naleznete v přiloženém, videu. 


Stejně jako to, jak používat barvu Typhus Corrosion. Tuto (tenkrote řídkou barvu z řady Technical) použijete nejprve ke zmatnění, ztmavení a 'opotřebení' kovu a teprve pak na zaschlou vrstvu této barvy aplikujte barvu Ryza Rust. Tato barvy mi hodně připomíná barvy typu 'Smoke'. Více než stejnojmenou barvu od firmy Tamiya pak barvu Smoke od Vallejo (Smoke - 939). Pokud tedy tuto barvu již nemáte, chybu nákupem neuděláte. Pokud ji máte, jejím nákupem nic nového příliš nezískáte.

Citadel Technical: Typhus Corrosion is another one from the new range of great new colours. It's very helpful to reach an old looking surface of metal. You can use just coat of this paint 'ang it looks nice) but if you want, you should use it before using 'Ryza Rust'.



It's again another nice product designed for... for making rust :-). It looks very nice. Just note this is not paint from the 'Technical' range but paint from the 'Dry' rage. That means you have to use slightly different techniques - so watch out for your brushes ;-).




Závěr / Conclusion

Typhus Corrosion
8,5/10

Ryza Rust
9,0/10





Citadel Technical:



Agrellan Earth
Nihilakh Oxide
Blood for the Blood God
Ryza Rust
Nurgle's Rot
Typhus Corrosion

Galerie /  Gallery

Žádné komentáře:

Okomentovat