neděle 29. prosince 2013

Nihilakh Oxide - Citadel Technical

Tato barva od Citadel patří mezi ty, které rozhodně naleznou uplatnění u každého, kdo náměty pro svou tvorbu hledá v oblasti sci-fi a fantasy. A nejen tam. Měděnku zná jistě každý. Tedy to, co se vytváří na měděných a bronzových předmětech. To je totiž přesně to zbarvení, kterého docílíme, pokud barvu Nihilakh Oxide použijeme. 

Jedná se totiž o velmi řídkou barvu tyrkysové barvě. Tedy vlastně zelené. Měděnka se vytváří až po mnoha letech, protože nejprve kov skoro až zčerná. Ostatně určitě měděnku znáte všichni ze svého okolí. Tedy pokud dříve než koroze (kterou měděnka vlastně je) nezlikvidovali sběrači kovů - před dávnými lety se jim říkalo zloději.


Nihilakh Oxide is a new color from GW's Technical range. This wash allows us to add nice finish to our models. It's an opaque wash that can be applied to the recesses and cracks of a miniature to represent the weathering of brass or bronze. 

It can be applied straight from the pot, either sparingly for picking out small details, or across a large surface.

This pot contains 12ml of Citadel Technical: Nihilakh Oxide. As with all of our paints, it is a non-toxic, water-based acrylic paint designed for use on plastic, metal, and resin Citadel miniatures. (text (c) Games Workshop, 2013)



Nejlepší na této barvě je, že díky ní dosáhneme efektního finiše na figurce. Rozhodně tím, nemyslím to, že bychom se mohli vykašlat na pečlivou práci, protože budeme vědět, že tato barva nám nepřesnosti pomůže nakonec zamaskovat. Sice je pravda, že i s tímto vědomím můžeme figurku malovat, jenže já osobně dávám přednost pečlivé práci. Už z toho důvodu, že nějaký tu nechtěnou čárku navíc lze snadno udělat i bez toho, abychom to tak chtěli. Jen ještě takovou připomínku - stejně jako není možné, aby bylo letadlo potažené plátnem 'olétané až na kov', není ani možné, aby měděnka byla na materiálu, který není kov. Zlato nafixlované mědí si představit dovedu, ovšem měděnku na kůži opravdu nějak ne. Barvu lze naředit vodou, ovšem sama o sobě je velmi řídká. Opravdu se jedná spíše o wash. Na připojeném videu můžete vidět, jak se s barvou pracuje.


Závěr / Conclusion

9,5/10

Citadel Technical:

Nihilakh Oxide
Blood for the Blood God
Ryza Rust
Nurgle's Rot
Typhus Corrosion

Žádné komentáře:

Okomentovat