neděle 8. prosince 2013

Držák v2,50 (Holder version 2.50)

Doufám, že z tématu držáku na modelování nestane žádná nechtěná berlička nenáviděná čtenáři, ale hojně využívaná mnou, když dojdou nápady na další článek. Něco jako Když Jára Cimrman vyplňoval během divadelního představení chvilky temna, když vypli proud. Nápady naštěstí stále mám, ovšem nepohrdnu cizími. V tomto případě je to vlastně tak, že si říkám, jak mě něco tak geniálně jednoduchého nemohlo napadnout. Na blogu 'sculptingtools', který mám v oblíbených blozích, jsem totiž nedávno objevil fotografie velmi jednoduché skrýše (navíc publikované již někdy v červenci), spíše bych měl říkat skleníku, pro rozpracované věci z nezapečené polymerové hmoty jako je třeba SuperSculpey či FIMO. Ať je to jak chce, tak byť je vymodelovaný povrch poměrně pevný, tak většímu tlaku neodolá a pak může být na neštěstí zaděláno. 

Na spodní stranu držáku  jsem proto přilepil samolepící magnetickou fólii. Samozřejmě že nějaký silný magnet by byl ještě lepší, ovšem pro naši potřebu zbytečný. Že je silný dostatečně konečně vidíte na obrázku. Přesto nejprve doporučiji si vše vyzkoušet, než magnetu svěříte své dílko.

Jako ještě mnohem užitečnější mi kombinace sklenice a držáku přijde v případě lakování figurky. Jestli je něco zabijákem namalované figurky, pak je to volně poletující prach, který ulpí na povrchu čerstvě nalakované (a tedy mokré) figurky. Zde jen doporučuji víčko lehce propíchnout, abychom pak nemuseli řešit problém, jak dostat figurku ze sklenice :-).



An article about  storing solution for WIP polymer clay sculptings published on make your own sculpting tools took my attention. I think it's good to combine it with my holder.  And that's what I exactly did. I just used self-adhesive magnetic sheet because it's easy to use and good enough for what we need - holding our WIPs.

Using this combination - holder + miniature is when we want to varnish it. Dust in air is really very dangerous and can destroy our hard work from previous months. But if we put it (after we varnish it) into the jar and wait till it's dry, we can stay calm - no dust can destroy it!

Žádné komentáře:

Okomentovat