pondělí 22. července 2013

Co píší jinde: Dakanův svět



***

Jak mě o víkendu popadlo bilancování a položil jsem si otázku 'jak a kam dál', tak jednou z věcí, která mě zaujala, byl i článek na Dakanově blogu. Teď tedy nemyslím přímo ten, který věnoval prvnímu číslu časopisu Figure Painter Magazine a potěšilo mě, že jsme dospěli k podobným závěrům - tedy očekávání jsou veliká a že jedna (již tedy jsou tři :) vlaštovka jaro nedělá. Zatím letí docela hezky :-). Konečně pokud jste jeho článek nečetli, honem to napravte.  

Článek, který mě zaujal, je až ten další. Nebo novější, jak chcete. Tedy ten, kde se Dakan chystá malovat pomocí akrylových barev určených pro malíře. Osobně mě nahlodal tak moc, že se chystám podniknout výpravu do obchodu Koh-i-noor (je to česká značka, ale hlavně to mám pár zastávek městským autobusem :-). Jsem opravdu zvědav, jak bude pokračovat. Protože si jsem ale takřka jistý výsledkem, tak mi zároveň přijde i nutné na to upozornit. 

Dakan Minis: Obi-wan Kenobi


3 komentáře:

  1. Já občas používám tempery a docela to jde, Právě kvůli tomu míchání. Akrylové barvy jsou trošku něco jiného, ale zase ne až tak moc. Takže jsem zvědav. A pokud jde o ten Koh-i-noor, tak je dostupnější. Nic jiného v tom není.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, díky moc za reklamu. Dnes jsem přidal další progress. S těmi Ferrario se pracuje opravdu moc dobře. Ukázal nám je na výstavě Duke of Bavaria italský figurkář Aleksander Michelotti, který s nimi dělá i boxarty pro Pegaso Models. A není problém je míchat s akrylkama značky Vallejo nebo Citadel. :)
    Test Koh-i-norek nechám na tobě.

    OdpovědětVymazat