středa 25. června 2014

paint.net 4.0

Při začátku práce v grafickém programu paint.net 3.5 mi aplikace nabídla automatický přechod na poslední verzi paint.net 4.0.5288. Tento program poslední dva roky používám pro přípravu obrázků na blog. Výhodou je, že se jedná o zdarma šiřitelný program (to mi přijde důležité zejména proto, že je snadné program vyzkoušet a v případě nespokojenosti odinstalovat bez zbytečných výčitek), který je poměrně svižný - zatím mi tato poslední verze přijde ještě rychlejší, umožňuje samozřejmě práci ve vrstvách, důležitých datových formátech. práci s textem... to ostatně můžete posoudit sami, protože takřka všechny obrázky dříve, než je umístím na blog, upravuji. Nové funkce nemám ani zdaleka objevené a vyzkoušené, ovšem jsou. Navíc to jsou změny - soudě podle prvotního náhledu - příjemné a nejedná o podobné 'zmatení jazyků' jako byl přechod z operačního systému Windows 7 na Windows 8. 

Paint.net není jediným programem, který lze využívat pro práci s grafikou. Ovšem pro mne je více než dostačující a osobně ho řadím mezi ty programy, které musím mít nainstalované na každém pracovním PC. Zatím jsem ho tedy ještě nevyzkoušel pod Win8, ale neočekávám žádné problémy.

Doplnění: Pod Win8.1 je program ještě o maličko svižnější (i na pomalejším CPU). 

Pozn.: Tento příspěvek volně navazuje na dříve uveřejněný příspěvek o míchání barev.
paint.net 4.0 (na obrázku ogr a další lovkyně démonů, kterou si můžete pořídit... ;-) )



Today was released latest version of free graphic computer program paint.net. This application is highly recommended  - I use it for making almost every picture on this blog. It is fast and easy to use. If you have no favourite program, think about using this one. Previus version of paint.net was used e.g. for creating this movie poster for Delena: Valley of Snakes.  

Stažení / download:  GetPaint.net --> Download

Žádné komentáře:

Okomentovat