pondělí 30. června 2014

lept kolo ventilu Hauler / photo etched valve wheel Hauler

Pod poměrně krkolomným názvem se skrývá na první pohled běžná věc, kterou však vyrobit ve zmenšené velikosti je více než obtížně. Řeč není o ničem menším (nebo větším) než je kolo ventilu jako lept. Vedle toho, že se používá u parních a vodních ventilů (například na lokomotivách, na ponorkách v bojové technice...). Najdeme je i všude tam, kde je nějaký rozvod plynu, vody... Tedy nejen u modelu samotného, ale například i na podložce pod modelem, figurkou. Samozřejmostí pak i je použití u takřka libovolného modelu z oblasti sci-fi, steampunku...  

Právě sem patří lept od brněnské firmy Hauler. Další výhodou je pak i to, že výrobce je vyrábí jak ve velikosti 54 mm, resp. modelovém měřítku 1/32, tak i v měřítku 1/35 (49 mm) a 1/48 (35 mm). Navíc využití se neomezuje jen na tato konkrétní měřítka. Z mého pohledu se jedná o opravdu velmi užitečný lept. 


Photo etched 'Valve hand wheels' by Hauler are very useful accessories. If you need make any valves (not matter if you need a wheel inside your tank, submarine, steam locomotive or you want some gas/water valves on your base, you need this. It's produced in 1/32, 1/35 and 1/48 scale. If you want, you can use it even in (almost) any steampunk or just sci-fi base. For me this is a real 'must have' thing (not only) for my sculpting.

(pokračování příště / to be continued)

Valve hand wheels (BRL32016) 1/32

Valve hand wheels (HLU35074) 1/35

Valve hand wheels (HLX48345) 1/48



Žádné komentáře:

Okomentovat