úterý 18. června 2013

Překvapivý balíček

Dnes mi pošta doručila balíček, který bych označil jako překvapivý. Ne snad, že bych nevěděl, že přijde. Překvapivý jsem ale byl z jeho obsahu. Vlado mi totiž poslal ne jednu, ale hned čtyři figurky, které EVIL miniatures má momentálně v nabídce. 

Vlastně se jedná o tři busty a jednu figurku. Tou je právě démon, o kterém, jsem psal minule. Je pro úplnost dodám, že je v měřítku 1/32 (54mm), ačkoli vzhledem k tomu, jak vypadá, by z něj klidně mohl být perfektní démon pro deskovou hru.

Další v pořadí je pak také démon, tedy spíše takový rarášek. Busta pojmenovaná Devil (měřítko 1/9).  Osobně mi připomíná Tormentora ze hry Heroes Of Might and Magic VI. Ovšem na druhý pohled vypadá zcela jinak :-). Ať je to jakkoli, tak právě to mi stačilo pro to, abych se rozhodl, jak ho namalovat. 

To všem není konec. Jako další jsou dvě busty. Jedna se jmenuje Dragon Lady a jedná se o bustu ženy.  Měřítko je pak 1/9. Stejné měřítko si pak Vlado vybral bustu barbara 'Barbarian'. Čím jsou busty inspirovány, to již nechám na vašem uvážení. Za sebe mohu říci, že bráno čistě z pohledu někoho, kdo je bude malovat, musím říci, že jsem nenašel nic, co bych bustám i figurce mohl vytknout. Všechny čtyři vám pak samozřejmě blíže (= detailní fotky) představím. Kdo by však nechtěl čekat, rozhodně si je může koupit. Chybu neuděláte. Pokud jste začátečníci, pak raději sáhněte po zástupcích pekel. Jednak poskytují mnohem více volnosti v malování, navíc to nejsou lidé. Tedy každý si je může představit jakkoli. Já jen doufám, že se vám bude líbit mé pojetí.

Poslední dvě busty jsou pak již těžší. Netřeba sice váhat roky (jako jsem to kdysi udělal já), než se do malování busty pustíte. Jako nespornou výhodu ale rozhodně považuji to, že jste již nějakou figurku předtím namalovali. 

Případně to můžete pojmout jako jeden můj kamarád, který má nepostavených modelů plnou skříň a kufr pod postelí. A jak se nechal slyšet, tak nikdy žádný stavět nebude. Jen je sbírá.

Shrnutí

název:          Demon
měřítko:       1/32 (= velikost 54 mm)
počet dílů:    7
materiál:       resin
Kde koupit:  e-shop

***

název:          Devil
měřítko:       1/9 (= velikost asi 200 mm)
počet dílů:    2
materiál:       resin
Kde koupit:  e-shop

***

název:          Dragon lady
měřítko:       1/9 (= velikost asi 200 mm)
počet dílů:    4
materiál:       resin
Kde koupit:  e-shop

***

název:          Barbarian
měřítko:       1/9 (= velikost asi 200 mm)
počet dílů:    3
materiál:       resin
Kde koupit:  e-shop


Poznámka: Ač nejsem agentem EVIL Miniatures, tak si neodpustím poznámku: kupujte, nebudou. Vážně totiž stojí za to. To ostatně sami uvidíte příště, protože detailní fotografie uvedených figurek si rozhodně nenechám pro sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat