pondělí 17. září 2012

Hellboy III na stole - rudá kůže - resinu se nebojme

Posledního (je prý opravdu poslední :-( ) Hellboye od Polarisu jsem konečně začal malovat. Konečně říkám proto, že ho mohu ohodnotit i podle toho, jak se maluje. 

S klidným svědomím mohu říci, že patří mezi ty figurky, které malování usnadňují, protože jsou tak dobře udělané, je víceméně jasné, kde co má být a naopak být nemá. Opravdu není potřeba přemýšlet nad tím, zda onen drobný kousek resinu není nálitek, či prstík na spoušti pistole. Nic takového na figurce opravdu není a maluje se takřka sama. Vyvstává před námi pak jen jedna jediná obtížná věc. Totiž ta, že stejně jako vidí na první pohled kvalitu zpracování figurky ten, kdo ji maluje, vidí ji i ten, kdo se jen bude dívat na namalovanou figurku. Jenže to nelze brát za nějakou chybu. Naopak, figurku může každý namalovat tak, jak ji zvládne namalovat. 



Celý tento příspěvek prosím berte tak, že figurka z resinu nemusí být jednak přemrštěně drahá, navíc si ji klidně může namalovat ten, kdo má základní znalosti práce se skalpelem, pilkou. Jediné, co jsem totiž na celé figurce udělal, bylo odříznutí kamene pod levou nohou a to bylo tak nějak vše.   

Je jen škoda, že tento Hellboy je od Polarisu poslední. Ovšem na druhou stranu rozhodně - doufám - nikoli poslední figurka. 

Žádné komentáře:

Okomentovat