pátek 1. července 2016

Figurky, vinětky a diorámy - Nový seriál již brzy / Figures, Vignettes and Dioramas - New Serie Coming Soon




 !!!This post is in the Czech language only.
To translate you should use an integrated google
translator in this page. You can find it in the right column above!!!

   Zdravím všechny příznivce figurkařiny a všechny ty z vás, kteří mají zájem o tento obor a případně hledají nějaký zdroj informací, rad a návodů pro miniaurní skulpting.


   Od příštího úterka (od 14:00 středoevropského letního času) se budeme společně setkávat u nového nepravidelného seriálu o skulptingu figurek. S Lopeem jsme se shodli, že podobných článků není nikdy dost, a i když nejsem žádný skulptorský velmistr, přeci jen se miniaturní sochařinou zabývám skoro celý život a nějaké zkušenosti jsem už nasbíral. No a vzhledem k tomu, že mi nevadí se o tyhle zkušenosti podělit, začal jsem pracovat na tomto seriálu. Existuje samozřejmě mnoho knih, které vám podobné informace přinesou. Tento seriál bude mít oproti nim tři výhody. První, bude zdarma:). Druhá - pokusím se vzít celé téma obšírně a věnovat se všem aspektům tohoto oboru. Třetí výhodou bude bezesporu jistá interaktivita. Můžete se totiž stát pomocníky, spolueditory celého projektu. V průběhu seriálu se mě můžete v komentářích ptát na věci, které třeba v textu opomenu vysvětlit nebo můžete navrhovat témata, která budou podle vás v konceptu seriálu chybět. Já je pak zapracuji do obsahu.

   Protože mám opravdu málo času, seriál bude vycházet nejspíše nepravidelně, ale vždy několik dnů před každým dílem vás upozorníme na díl nový.

   Příště, v rámci startu našeho seriálu, si projdeme témata budoucích příspěvků. Vytvořím předběžný obsah, v němž zjistíte, jakým tématům bych se rád v seriálu věnoval, a případně pak budete moci přispět s vlastními návrhy. Bude to tedy jakýsi start nanečisto. V rámci dalších několika dílů si povíme něco o základním přístupu ke skulptorské práci, něco k nástrojům a také materiálům. Vím, že mnozí z Vás by určitě rádi začali už rovnou modelingem, ale buďte prosím trpěliví. Všechno chce svůj čas a skulptorské kapitoly, na kterých už pracuji, se musí připravit. Spoustu věcí budu modelovat přímo pro tento seriál (i když jistě použiji i fotografie z konkrétních projektů), proto prosím o vaši trpělivost.  Ostatně myslím, že to, co připravuji v prvních kapitolách, jsou velmi důležité věci a já bych rád tenhle seriál pojal opravdu důkladně a přinesl díky němu vyčerpávající zdroj informací (až kam budou mé znalosti a zkušenosti sahat) ve všech aspektech miniaturního skulptingu, tedy jak v rovině teoretické a znalostní, tak v rovině praktické...

   Cheers Borek 

Žádné komentáře:

Okomentovat