středa 27. července 2016

Co je v krabici - US Army RQ-7B UAV (Academy 1:35)


RQ-7B UAV je dron americké armády, který pravděpodně nikdy ve skutečnosti (snad) neuvidíte. Vzhledem k tomu, že vývoj ve směru využití moderní techniky, tedy i bezpilotních prostředků, dronů, jde mílovými kroky kupředu, můžeme dron RQ-7B UAV prohlásit skoro za dědečka. Ovšem dědečka, který je plný sil. 

Právě tento pozorovací dron můžeme postavit ze stavebnice firmy Academy v měřítku 1:35. Na třech rámečcích nalezneme nejen samotný dron, ale i dva obsluhující vojáky a jednoduchý podstavec. Pokud se necítíte na namalování figurek - ačkoli maskovací vzor jejich uniforem je vyřešen obtiskem - je možné postavit dron v jeho 'letící' podobě.  Pak by však nebylo od věci udělat i točící se vrtuli, protože dron je poháněn vrtulí. Tu bychom pak museli vyrobit, ve stavebnici ji nenajdeme. Je tedy také možné, že se má jednat o svého druhu katapult, jenže jak můžete vidět na připojeném videu, ten vypadá zcela jinak. 

Nebudu zastírat, že udělat maskáče z obtisku je také výzva. Ale když tu máme období chaosu, tak není lepší čas, kdy to zkusit. Doufám, že to chaosem neskončí.

Samotné figurky jsou na rámečku 'B'. Odstříknuty jsou ze středně tvrdého růžového plastu. Jeho barva je spíše rušivá, ale odstříknuty jsou  poměrně kvalitně a byť na nich najdeme hodně velké stopy po dělících rovinách formy, ty jsou na místech, odkud se dají snadno odstranit bez následků. Chce to jen trochu trpělivosti (viz foto).

Stavebnice je opravdu zajímavá a vzhledem k tomu, že obsahuje nejen dron, ale i dvě figurky a podstavec, doporučil bych ji kyždému z vás, kdo si chce postavit zajímavý model do sbírky a vyzkoušet něco nového. Jako velké plus vidím i to, že se jedná o další přírůstek k již dříve ukázaným pyrotechnikům ve stejném měřítku.

Za poskytnutý model děkuji firmě MPM Production, kde můžete model zakoupit: RQ-7B UAV.  


US Army RQ-7B UAV is an army dron. That means you - probably - will never ever see it, you cannot buy it... No! Wrong! You can because it is also a plastic model kit by the Academy Plastic Model Co.

There are three sprues in the box. Three different colours but they look good and same to me. The sprue with figures (the pink one) is the most difficult to work with (see photo) because there are many mold lines. I do not know if it is just because of the piece I have or it is something common. The good word is it is easy to remove them with no impact to the finished model. 

The drone can be built 'on the ground' with two soldiers or as the flying one - there is a simple stand in the box. Well, I believe it is a stand because catapult is very different (see included video). I have to say I like it alot because it is an interesting model of an interesting machine. Hope you like it too.

Many thanks to the MPM Production Company for the kit. 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat