středa 13. listopadu 2013

Domorodý lovec - co je v krabičce

Balíček s figurkou dorazil a nenalezl jsem sebemenší důvod odkládat podrobnější prohlídku. Lovec má navíc ztíženou situaci tím, že je s čím porovnávat. Totiž s tím, co již od EVIL miniatures viděl. Z tohoto pohledu dopadl velmi dobře. Kvalita odlitků je stejná. Tedy velmi dobrá. Samozřejmě se neobejdeme bez odmaštění a místy i lehkého zabroušení, jenže to je dáno tím, že máme před sebou resinovou figurku.  

Inside the box we will find one 'Native Hunter' miniature casted from grey-green resin. The miniature is very well casted and all we have to do are just five basic steps: sandpaper it (very slightly, if necessary) - wash it (with some detergent) - use pin-vice to make holes for pins (not necessary but I recommend it) - undercoat it and paint. That's all.



Protože figurku můžeme namalovat takřka libovolně, jen tedy je nutné dodržet to, že figurka představuje lovce z amerického kmene. Amerikou myslím jak Jižní, tak i Severní. Figurku můžeme samozřejmě namalovat i jako příslušníka nějakého pravěkého kmene. Pak je však třeba zvážit, zda mu do ruky dáme kopí s kovovým hrotem. Zde bych měl jedinou drobnou výtku - figurka má nižší čelo než by měla mít. Ovšem v žádném případě se nejedná o nic fatálního, spíše o nutný kompromis, díky kterému si můžeme vybrat z výše popsaných možností. Vůbec by mi nevadilo, kdyby u figurky byly dvě různé hlavy. Ovšem na druhou stranu se jedná o limitovanou edici. Tento fakt mi přijde jako jakási módní vlna, kdy limitované edice vydávají i ostatní výrobci figurek, ovšem v tomto případě v tom nevidím ani tak marketingový tah, jako spíše poměrně logický krok, protože figurka svou předlohou určitě nepatří mezi rytíře a skopčáky z hlavního proudu. A až nebude, tak nebude... 

'Native Hunter' miniature is a limited edition of 200 pieces. I think it isn't hard to understand it - an Indian warrior is everything possible, just not something from the mainstream. And, well, I have one. Otherwise it should limited up to 500 pieces :-). It's really up to us what kind of an Indian we will paint - if someone from plains in present America or a walker from some prehistoric period (if so, just remeber that he has a metal (!) spear in his right hand, so you shouldn't use it).


'Native Hunter'

Materiál: šedozelený resin

Počet částí: 8ks (včetně podstavce a suché větve)

Velikost: 75mm

Limitovaná edice: 200 ks

Material:  grey-green resin 
Parts: 8pcs (pedestal and branch are included) 
Scale: 75mm 
Limited edition: 200pcs


9,5/10

+ sculpt
+ odlití / casting
+ velikost / size
+ podstavec / pedestal
+ anatomicky věrné, malé chybky jsou jen chybky, nepsat recenzi, nemluvím o nich / correct anatomy, small mistakes are just small mistakes, nothing important but reason why I can't give 10/10 :-)
+/- limitovaná edice, ale to je spíše můj osobní názorlimited edition (well, this is just my own opinion because I don't like this kind of marketing (but I understand why it's good to use it)... If I miss something 'limited' it's away for good... And that's bad, isn't it?)


Kde koupit / where to buy:
EVIL Miniatures

Žádné komentáře:

Okomentovat