pátek 8. března 2013

Set barev pro NMM a novinky od Scale75

Na použití techniky NMM (Non Metallic Metal) je vedle samotného dodržení správného směru světla a stínu na malovaném objektu také namíchání správných barev. 
Jako zajímavou novinku představila v těchto dnech firma Scale75 set osmi barev určených právě pro tuto techniku. Byť jsem neměl možnost tento set barev (barev od Scale75 obecně) vyzkoušet a nemohu tedy nic bližšího říci. Zatím tedy jen údaje uvedené na přebalu.



Set NMM od Scale75:

> Osm barev - Stainless Steel; Azure Steel; Silver; Chrome...
> Super-matt finish - předpokládám, že barvy budou  zasychat podobně jako barvy Andrea, případně LifeColor, které tento opravdu matný povrch mají. Z toho usuzuji, že by se mohlo jednat o podobně kvalitní barvy. Bezpochyby je to zajímavý počin. Navíc vzhledem k tomu, že se jedná o akrylové barvy (tedy barvy na vodní bázi), neměl by být problém barvy míchat mezi sebou. Nemyslím si totiž, že by se jednalo o barvy jako jsou akrylové barvy Tamiya, kde je třeba speciální ředidlo. Pokud si barvy koupím, budu vás o tom dále informovat. V danou chvíli bych je doporučil těm, kteří mají barev málo, chtěli by vyzkoušet techniku NMM a míchání akrylových barev je pro ně stále problém. V žádném případě bych se nebál toho, že '...všechny figurky budou vypadat stejně...'. Stejný povzdech jsem zaregistroval již po uvedení setu barev na malování pokožky. Namalované figurky zůstaly i poté každá jiná. Záleží totiž na autorovi. 

Kdo by si chtěl pořídit i novou figurku od stejného výrobce, tedy Scale75, může si vybrat třeba mezi sci-fi vojákem (ne nepodobným seržantovi Connorovi - Andrea Miniatures)  nebo heroldem z patnáctého století (heroldy - konkrétně francouzského a anglického, byť ve velikosti 54mm, má v katalogu například italská firma Crecy Models). Obě figurky jsou ve velikosti 75mm - tedy zatím stále nic pro mne - jenže vy můžete mít oblíbené měřítko zcela jiné.




Žádné komentáře:

Okomentovat