pátek 12. října 2012

Hellboy - podstavec

Po přilepení jednotlivých částí rozpadlé zdi jsem ji mohl začít barvit. Použil jsem co nejjednodušší možné náměty. Hlavní má být přeci jen samotný Hellboy a vše ostatní má figurku jen doplňovat. Alespoň taká je tedy má představa.


Hlínu jsem napodobil přípravkem Tamiya Diorama Texture Paint - Soil Effect Dark Earth. Jakmile zaschla, natupoval jsem na ni pigmenty. Protože nakonec na hlíně má ještě ležet vybělená kostra, zvolil jsem ty tmavší. Konkrétně Russian Earth od firmy MIG. Tuto více méně pravidelnou vrstvu jsem ještě rozbil pigmentem Pos Apocalyptic Earth. Také od firmy MIG. Na výrobci jinak příliš nezáleží. Tyto pigmenty používám hlavně proto, že je doma mám :-). Nakonec jsem je zafixoval přípravkem Pigment Fixer.

 
Jakmile byl Pigment Fixer suchý - netrvá to dlouho, navíc to ještě lze urychlit použitím fénu - jemně jsem ještě přetřel vystouplé části hlíny barvou Citadel Underhive Ash z řady Dry. Nové barvy této řady se vyznačují tím, že jsou velmi husté. To je ovšem záměr a nemají se ředit. Navíc je důležité i to, aby byl nástroj, který používáme - nejčastěji štětec - suchý. Barva se jinak odstraňuje vodou, takže působením vody by se z ní stalo bláto. Tuto barvu - světlá zelená - jsem použil i na rozlámaných kamenných deskách. Pak jsem jen přidal několik drnů statické trávy. Zde konkrétně drny zelené - polosuché od firmy Model Scene.



Na poslední fotografii jsem zkušebně dal dohromady jak figurku, kostlivce, tak i podstavec. Celé je to stále ještě v hrubém stádiu rozpracovanosti, ovšem jsem rád, že dohromady to celé vypadá tak, jak jsem si to představoval. To je pro mne ta nejtěžší chvíle, protože pokud bych nebyl spokojený, znamenalo by to ve své podstatě začít úplně od začátku.

 

4 komentáře:

  1. nějak si nejsem jistý těmi čmáranicemi na té zdi, nějakou jsme při svém focení ulic v Ústí a i jinde viděl, ale tohle mi moc nesedí

    OdpovědětVymazat
  2. Otázka je, v čem konkrétně. Není problém to případně opravit. Zatím to tak nechám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to jen můj pocit, jestli Tvůj je OK tak to děláš pro sebe a je to OK. Jen mi to přijdě spíš jak rozbitý malovaný (a hodně velký) hrnek na kafe tou malbou

      Vymazat
    2. Abych se přiznal, tak právě na ten hrnek jsem myslel. Prostě něco jen na pár tahů. Aby to nebyly jen rozsypané kameny.

      Vymazat