středa 10. října 2012

Asfaltoví holubi

Zatímco tedy někdo může sbírat na vycházce listy, někdo jiný může sbírat třeba asfaltové holuby. Ti se používají pro skeet/trap. (Nebudu zde zabíhat do podrobností, ovšem jde jen o to, že obě střelecké disciplíny se od sebe liší. Kdo by chtěl zjistit v čem, má k dispozici internet. Do tohoto blogu to psát nechci.) 


Asfaltoví holubi určení pro uvedené sporty jsou vyrobeny z takového materiálu, který se v relativně krátké době působení povětrnostních podmínek rozpadne. Pokud ho ovšem správně skladujete, nic podobného se nestane. Asfaltový holub je také poměrně dost křehký. To s sebou nese hned několik výhod. Ta první je v tom, že použité holubi se většinou již znovu nepoužívají, protože jsou poničeni vrhačkou, která je vystřeluje při dalším použití by se rozpadli již ve vrhačce. Tou další velkou výhodou je, že se dají velmi snadno lámat přesně tak, jak chceme. Zde bych chtěl jen upozornit na to, že pokud je budeme lámat, tak je dobré si chránit oči. Když jsem chystal menší odštěpky pro fotografování, tak mi jeden z nich odletěl asi dva metry daleko. 



Zkrátka pokud máte tu možnost (nějakou střelnici v okolí), sehnat použitého asfaltového holuba složité není. Stačí i odštěpky. Pro potřebu podstavce určitě.

Nalámané odštěpky jsem přilepil disperzním lepidlem...
... po zaschnutí lepidla jsem je zafixoval akrylátovým šepsem a následně přetřel podkladovou barvou. 








Žádné komentáře:

Okomentovat