pondělí 19. prosince 2016

Dvě rychlé napoleonské figurky z Bees Putty - 54mm




         Dobrý den všem :)

   I když je test Bees Putty teprve před námi (zveřejněn bude ve čtvrtek 22.12. v 19:00)  a to opravdu velkolepé nás teprve čeká v podobě bonusových dílů, které přineseme začátkem roku 2017, nedalo mi to, abych vám nepřinesl alespoň pár fotografií. Dvě figurky, které vám zde představím, jsem vytvářel pro kamaráda a jeho malou společnost, která se specializuje na toy soldiers, tedy na figurky nižší úrovně (i když o hračky se pochopitelně nejedná, název je obecně používaný už několik století). Už pár týdnů jsou hotové, ale teprve nyní jsem se dostal ke zpracování fotografií do prezentační podoby.

   Jde o figurky polských vojáků v Napoleonových  službách – polského kopiníka (hulána) a praporečníka polské pěchoty. Figurky byly modelovány bez praporů, prozatím není jisté, zda budou prapory dodány v podobě papírových tisků, nebo budou dodatečně domodelovány (to už ale nebudu mít na starosti já).

   I když na figurky nebylo mnoho času, všeho všudy asi týden, a já navíc musel pracovat především na jiných projektech, podařilo se mi vytvořit figurky velmi slušné. Myslím, že by stačilo dát jim trochu více času, a mohly by klidně do světové distribuce v produkci kvalitativně o level vyšší. Chtělo by to samozřejmě ještě více vyhlazování a více pozornosti k detailům (na které opravdu nezbyl čas a prostor), ale i v této podobě jsou figurky více než v pohodě, řekl bych.


Polský kopiník (hulán)








Polský Orlonoš







   A za to, jak tyto rychlé figurky dopadly, vděčím  především Bees Putty. Obecně je pravda, že všechny polymerové hmoty umožňují poměrně rychlou práci. Nemusíte čekat na tuhnutí epoxidových tmelů, pracujete v časových segmentech, které vyhovují vám a ne hmotě samotné, zkrátka vše jde o něco rychleji. Bees Putty ale v tomhle směru jde ještě dál, alespoň podle mého (přiznávám, že možná subjektivního) názoru. Vlastnosti hmoty jsou prostě jako dělané pro rychlou práci. Výjimku  tvoří hlavy a zbraně – ty jsou z epoxidového tmelu Magic Sculp.

   Konkrétně tyto figurky jsou modelované  pouze z jednoho typu, z Bees Putty Plastic Firm. U složitějších a opravdu náročných projektů ( jako je třeba náš tajný projekt fantasy vinětky chystaný pro bonusové díly velkého testu Bees Putty) bych určitě doporučil použít kombinaci více tvrdostních typů Bees Putty, u jednodušších skulptů však plně postačí samotný Firm. Hmota je jemná a přesto dostatečně pevná, dobře se tvaruje i vyhlazuje (při vyhlazování můžete použít i obyčejnou vodu, pokud budete trpěliví), drží ostré hrany a zvládá i perfektní zaoblení.  Zkrátka, BP Firm je výborný základ pro komplexní modeling, který v případě složitějších projektů můžete obohatit použitím jiných tvrdostí této vynikající hmoty.

   Jen zopakujeme, že distributor pro hmotu Bees Putty v ČR je firma Decodance.

   Rozhodně si nenechte ujít   test Bees Putty, který zveřejníme tento čtvrtek v 19:00 večer.

         Přeji super den

    Cheers Borek




 

2 komentáře: