pondělí 29. srpna 2016

Projekt Pieta - část třetí a Figurky , vinětky a diorámy - Kapitola 3 - část druhá se blíží / Pieta Project - Part three and Figures, Vignettes and Dioramas - Chapter 3 - part two Coming Soon




!!!This post is in the Czech language only.
To translate you should use an integrated google
translator in this page. You can find it in the right column above!!!

Obsah zveřejněných i  připravovaných  dílů  seriálu najdete zde

         Ahoj všem :)

   Minulý týden byl opravdu našlápnutý a je fakt dobře, že jsem seriál i Pietu odsunul o jeden týden. Finišujeme s projektem Great Battles, také jsem vytvářel podstavec k velké epické diorámě bitvy u Slavkova, která byla vlastně takovým popudem k samotnému projektu velkých bitev. O tvorbě podstavce vám přinesu článek, rozhodně je to zajímavá práce a vy se zároveň budete mít možnost seznámit s krásnou diorámou, pro níž většinu figurek vytvořilo studio D&K (já se omezil jen na výrobu pěti kousků z devatenácti)


Seriál 
Kapitola třetí - část druhá 
Rozdílný přístup ke skulptingu v závislosti na použité modelovací hmotě  a použití různých typů hmot a jejich směsí


   Hmm.  dlouhý název. A skrývá se za ním velmi důležitá kapitola. V ní se totiž mluví o tom, jak pracovat s různými sochařskými materiály a jaké postupy volit pro různé typy hmot. Možná to nezní kdovíjak důležitě, ale podstatné je toto - v příští kapitole (a vlastně i v té přespříští) se tímto tématem budeme zabývat poprvé, ale také naposledy. V dalších rozsáhlých kapitolách se budeme věnovat sochařství z hlediska tvarování. Pro plnohodnotnou práci ale potřebujete znát materiál, se kterým pracujete. Znát jeho vlastnosti, možnosti, použití. A právě to nás čeká v následujících dvou dílech (v tom dalším, tedy ve třetí části třetí kapitoly, se pak soustředíme na vyhlazování a konečnou úpravu skulptu).

   Ve středu se tedy seznámíme s rozdílnými přístupy při použití polymerů nebo epoxidů, ale nebudu o tom jen psát. Čekají vás samozřejmě i názorné fotografie, včetně zkušebního skulptu (jedné nohy), na němž si ukážeme dva zásadní přístupy. Modelování časově omezené (epoxidy) a časově neomezené (polyuretany)

   K prasknutí nabitá kapitola k vám zamíří tuto středu 31.8. v 19:00.




Workshop" Projekt Pieta"

   Pokud jde o náš on-line workshop, tento týden přijde v pátek 2.9. v 19:00. Ačkoli jsem původně chtěl dokončit celý základ s tím, že příště už půjdem do polymerového skulptingu, nakonec jsem třetí díl věnoval především tomu, o čem jsem už dříve mluvil. Opravám chyb, a to nemilosrdným. Můj základ sice jakž takž odpovídá předloze, ale při bližším zkoumání jsem objevil řadu nepřesností, které je třeba opravit a předělat. I když pravděpodobně nebudete na svých skulptech muset opravovat totéž, co já, nějaké opravy asi budou třeba. Ve třetí části si ukážeme jak při takových opravách postupovat. Finálnímu doladění základu se tak budeme věnovat až v dalším, čtvrtém dílu.



      Takže se mějte fajn a čau ve středu a pátek :)


          Cheers Borek

Žádné komentáře:

Okomentovat