pátek 5. srpna 2016

Článek o mikro-skulptingu a Figurky , vinětky a diorámy - Kapitola 2 - část třetí již brzy/ Article About Micro-sculpting and Figures, Vignettes and Dioramas - Chapter 2 - Part Three Coming Soon


 !!!This post is in the Czech language only.
To translate you should use an integrated google
translator in this page. You can find it in the right column above!!!

Obsah zveřejněných i  připravovaných  dílů  seriálu o skulptingu najdete zde


Ahoj všem :).

 Dnes Vás zvu netradičně hned ke dvěma článkům.



Nový díl v úterý 9.8. v 19:00 SELČ

Už tradičně se můžete těšit na další část seriálu, tentokráte věnovanou lupám, zvětšovadlům, ale také světlu, které je pro jakoukoli smysluplnou ruční  práci velice důležité (nezbytné :) ). Je sice pravda, že tyto atributy se dají považovat za nástroje jen s velkou dávkou fantazie, ale výhoda autorství tkví především v tom, že když autor rozhodne, že v rámci tohoto seriálu to nástroje jsou, pak to tak prostě bude (minimálně v rámci těchto článků :D). Mrkneme se na zástupce tří typů zvětšovadel, které (velmi krátkou dobu) používám i já. A povíme si něco málo i o světle. Konec konců, lupy a světlo tak nějak patří k sobě.


No a pak je tu další článek, který vyjde už zítra, a který s úterním dílem  také v podstatě dost úzce souvisí. Nicméně protože tyto první kapitoly jsou spíše informativní a teprve vás připravují na vstup do světa miniaturního skulptingu, nebylo by dobré zatěžovat je konkrétním projektem, jakkoli by tento byl přímo související s tématem. Ale protože je to téma zajímavé a projekt, o němž mluvím, má určitě potenciál pro zpracování v samostatném příspěvku, připravil jsem pro vás takový menší WIP článek, který vás provede mou trnitou cestou první reálné zkušenosti mého života s mikro-skulptingem.


Článek o mikro-skulptingu vyjde 
v sobotu 6.8. v 19:00 SELČ

   Přiblížím vám v něm vznik projektu patnáctimilimetrové figurky. Bylo to vůbec poprvé v mém životě, co jsem byl konfrontován s tímto měřítkem, takže výsledek tento fakt nezapře, nicméně je to velmi cenná zkušenost do budoucna. Především jsem si vyzkoušel, že i na takhle malém skulptu jdou modelovat detaily. A to je rozhodně bonus, kterého využiju i při práci na větších měřítcích.

   Takže zítra ahoj, pak ještě v úterý ahoj, no a vlastně i ve čtvrtek, kdy (opět tradičně v 19,00) zahájíme náš skulptorský on-line workshop Pieta.


   Hezký víkend

          Cheers Borek





P.S. Taky se (tak jako já) těšíte na Lopeeho PDFko výroby podstavce???  A to já už viděl začátek - mazec! 
Go, Martine, Go ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat