středa 19. února 2014

Offo opět v zákopech aneb Začalo to drátem

Servus, tu je posledná vec, je to 120 mm figura. ... Uverejnil som k tomu malé SBS (step by step). Tak tam je vidieť ako postupujem . Nič novátorske. Ale dúfam , že to niekoho poteší. Mňa teda vždy SBS zaujímali. Palo
Snad tuto část mailu od offa mohu uveřejnit. Vlastně i kdyby ne, tak je tu.  Mám však za to, že je to zajímavé i pro vás. Je totiž vážně škoda, kdybych si to nechal pro sebe. Offo by měl totiž vědět, že není zdaleka sám, kdo má rád podobné kuchařky. Chcete-li 'Step by Step' příspěvky. Z mého pohledu je to něco, co neuvěřitelně pomáhá, pokud se někdo chce danou věc naučit, sám si ji vyzkoušet. Zvláště když ji dělá někdo, kdo ví, jak na to. Pak je to pomoc přímo neocenitelná. Vlastně je to podle mého mnohem lepší než video, kdy kamera půl hodiny zabírá noviny na stole a v rozostřeném fleku pak to, oč vlastně jde.
Offovi bych chtěl opravdu moc poděkovat, jelikož podobně ochotných lidí není zase až tak moc. Jedna věc je něco umět (což samo o sobě není až tak běžné), ale ochota podělit se o to. Navíc někdo zkrátka nerad uveřjňuje svou nědokončenou práci. Tam nám nezbývá nic jiného, než to chápat.

SBS (Step by Step) shots are something very useful. It's not easy to find it. I know internet is rally full of everything nut it means you can find tons of waste there. And just a few diamonds. Offo's work is such a diamond. Sculting is really amazing and I was very surprised when offo sent me an email with shots of his work. To see the WIP shots is really important. We can see how the figure comes to life and how to start and what's next. I really thank offo for sharing it with us.



A co se vlastně offo rozhodl vymodelovat tentokrát? Kanadského vojáka z první světové války. Války, která vypukla před sto lety v roce 1914. Jednalo se o zbytečný konflikt, jak už to u válek bývá (až na tu druhou, kde šlo o existenci lidstva), který stál miliony životů. Tedy samozřejmě ne ty, kteří tu válku vyvolali a vyhlásili.

We commemorate 100 years since the very first shots of a war we call First World War. During this war suufer not only soldiers in the trenches but civilians, too. I think this war was really unnecessary. Those who declared this war were ok. Innoncent soldiers, citizens and whole nations were dying. 


Kanadský voják patřil dozajista mezi ty, kdo o nějaké Evropě možná ani nikdy neslyšel, přesto sem byl vyslán, aby tu zemřel. Když se na figuru vojáka dívám, přijde mi, že s touto, nebojím se říci, pietou k této figuře offo přistoupil. Pravda také je, že figurek kanadských vojáků také mnoho není. Figurka by mohla mít i proto úspěch. Navíc není až tak složité z ní uděla Angličana.
Canadian soldier is what offo sculpted. Hope you like it. It's even not hard to transform it into an English soldier. I believe this kind of article is useful for you, too.




Žádné komentáře:

Okomentovat