čtvrtek 30. ledna 2014

Winter Demon: sníh a led (WD: snow & ice)

Práce mi nějak nejde od ruky tak rychle, jak bych chtěl. Možná i proto, že tento podstavec není to jediné. Ovšem i tak něco málo již mám hotové. Vlastně to, co potřebuji na to, abyc viděl, co ještě chybí. Sice tedy stále ještě podstavec spadá do kategorie 'Rozpracováno', jenže to hlavní již mám vlastně za sebou.

Here is the base. I still can call it 'My little WIP base' :-) but I can clearly see all I need to know - if there is enough snow, icicles... 

  
Začal jsem tak, že jsem si na připravený základ začal nalepovat jednotlivé rampouchy. Vzhledem k tomu, že chci udělat opravdu zamrzlý podstavec, tedy pokrytý velkým množstvím rampouchů, čeká mě ještě dost práce, ovšem již bude spočívat v opakování téhož. Tedy lepení rampouchů. Zde je jen třeba si dávat pozor na to, že než nalepíme (k nám) nejbližší řadu rampouchů, je třeba zasypat sněhem ta místa, kam bychom se potom již nemuseli dostat. Jako sníh jsem použil sníh of firmy Woodland Scenics (Snow - Soft Flake SN140). Rampouchy jsem sice lepil disperznm lepidlem (Scenic Glue - Woodland Scenics), jenže jakmile toto lepidlo zaschne, již se nedá rozlepit. Jen nalepený předmět utrhnout. Výhodou tohoto lepidla (disperzních lepidel obecně) je to, že zaschnou do takřka zcela průhledné vrstvy). To se hodí, byť tedy nakonec stejně ještě budu muset vše, co má být z ledu, nalakovat lesklým lakem.   

Making snowy base isn't hard. You 'just' must know what to do. That means that you have to use glue snow on such places you won't be able to reach later because a another line of icisles will 'lock up' it. Icicles I glued to its place using white glue 'Scenic Glue'. I want the base covered with icicles - that's why it's important to divide the base into parts and (carefully) add icicle by icicle. Snow is made from Woodland Scenics' Snow.

Rampouch / icicle

Přemýšlel jsem, z čeho rampouchy udělat. Možností je více - použití nepotřebného průhledného plastu například z rámečků od modelů, speciální přípravky k tomu určené až po použití pistole a tavného lepidla. Protože nakonec démona čeká cesta v podobně poštovní zásilky, zvolil jsem si nakonec právě použití tavné pistole. Není to nijak těžké, je však třeba dbát na dvě věci. Tou první je samotná barva tyčinky (tedy lepidla) ze které budeme rampouchy dělat. Můžeme totiž mít tuto tyčinku takřka čirou, nebo i zbarvenou do žluta (může být samozřejmě i barevná, ovšem nepředpokládám, že budete chtít dělat rampouch čistě černý... to snad až budeme někdy znázorňovat nějaký ten asfaltérův sen).

Druhou věcí je pak teplota - čím je hrot pistole teplejší, tím více se v lepidle začne objevovat bublin. To sice v rampouchu až tak nevadí, ale nesmí jich být moc.

Pokud vše dobře půjde, tak podstavec dokončím o víkendu a pak již nebude nic bránit tomu, aby ve sněhu  začal šlapat démon...

I decided to make icicle using  Hot Glue - it's easy to use it and because I will send it in parcel when it's finished, I think it's more easy to use this glue because it's more resistant. There are two main things you have to take care of. First one is the color of the glue - it can be almost clear (yes, this is the one), but it can be almost yellow and even black.

You must also rember that if the meltrd glue is too hot, there are many bubbles in the squeezed out bar. If so, you should unplugged the gun, wait till it's cool and the proceed.

If everything's gonna be OK, I'll finish the base during this weekend. I really hope so because then I could (finally) put on the demon... 

Žádné komentáře:

Okomentovat