čtvrtek 26. července 2012

Rytíř - skoro hotovo

Podle všeho to vypadá, že je figurka již skoro hotová. Zbývá jen domodelovat kříž na podstavec. Co se štítu na zádech týká, tak ten jsem nakonec nechal v původním stavu. Místo abych ho začal přemalovávat, jsem si řekl, že ho udělám dost opotřebený. Protože však není zcela zničený, tak si ho ryytíř stále ponechává. Konečně i v Evropě se nejen ve třináctém století takřka neustále válčilo a výzbroj byla potřeba.


4 komentáře:

  1. já nevím Martine, je to pěkné , ale tu břízu bych viděl někam k ruským bohatýrům, tady bych viděl raději něco ve stylu Údolí včel. Počkám na ten kříž. KOlem tíé břízy bych udělal trochu olysalého prostoru s listím

    OdpovědětVymazat
  2. Asi jo, jenže už tam je, tak ji tam budu muset nechat. Musel bych totiž ty drny vytrhat a to se mi moc nechce. Vlastně vůbec. Zkusím tam přidělat nějakou tu větev s listy. To by pak mohlo vypadat jinak. Když to nebude nějak moc, mohlo by to oživit.

    OdpovědětVymazat
  3. jj v pohodě, mně to přijde jen moc rozjásané, možná kdyby nebyla jako pozadí ta zelená podložka...

    OdpovědětVymazat
  4. Přiznám se, že ta vysoká tráva je ve výsledku taková z nouze ctnost. Nejdřív jsem tam totiž dal tu žlutě rozkvetlou řepku. Jenže to, že ji tam dám, jsem si dopředu neplánoval - zato tu břízu ano. A ta řepka, co mám doma, je celý takový arch (A4+) a je zespoda nelepená - alespoň tedy mně se to odlepit nepodařilo - na docela vysokém kartónu. Vystříhal jsem tak tři drny a nalepil je na ten podstavec. Jenže ten papír byl hodně vysoký a byl dost vidět. Takže jsem ho zamaskoval drny vysoké trávy. Ve výsledku to vypadá, jak vypadá. Ale celkově zase nijak hrozně. Pokusím se tam vpašovat nějaký menší kámen, abych tu jednolitost rozbil. Když to ale nepůjde, nechám to. Hlavně jsem se chtěl vyhnout písku. Přišlo by mi to jako nějaká poušť. Tu si většina lidí spojuje s křižáky. Hlavně ne nějaký křižák! :-)

    OdpovědětVymazat