pátek 20. července 2012

FIMO DVD 12 návodů krok za krokem

Chtěli jste vždycky vyzkoušet FIMO, ale nevěděli jste, jak na to? ... Tak přesně tuto větu najdeme na obalu nového 'FIMO Workshop 1. aneb FIMO DVD 12 návodů krok za krokem'. Toto DVD bych doporučil všem, kdo se jednak s nějakou tou polymerovou hmotou chtějí seznámit, případně z ní již někdy něco tvořili. Na DVD (73 minut) nalezneme celkem dvanáct návodů zpracovaných 'krok za krokem'. Čeština sice mezi celkem osmi jazyky chybí, jenže věřte, že znalost cizího jazyka není ani trochu potřeba. Co slečna na videu říká, to při práci s hmotou FIMO i názorně předvádí. A díky tomu, že jsou videa kvalitně natočena, dobře jsou vidět i další nástroje, které využívá - tedy váleček na vyválení hmoty, strojek na hmotu, formy.... 

Pokud však nic z toho nemáte, vůbec nic se neděje. Myslím, že je opravdu dobré přitáhnout k práci s FIMEM i další členy rodiny, přátele. Jde totiž o to, že když ti by FIMO používali, tak je více než pravděpodobné, že jim nějaká přebytečná hmota zbude. Tu zase můžeme využít my při modelování. Nejlépe se totiž opravdu pracuje s hmotou Super Sculpey smíchanou právě s FIMEM.


Závěr

Všechny projekty na DVD se týkají projektů, které budou určitě bavit děti a jejich maminky. DVD by však rozhodně neměli minout ani ti, kteří by rádi viděli, jak se s polymerovou hmotou pracuje. Nejlepší jsem si nechal na konec: DVD jsem koupil za 83,- Kč v obchodě s výtvarnými potřebami. Rozhodně platí, že za málo peněz hodně muziky. Navíc je pravděpodobné, že se otázka: 'Kam to zase jdeš?', když máte namířeno na obhlídku novinek v modelářských prodejnách, změní na 'Už jsi tam byl?'. Nu a to se dá jednoznačně považovat za velký úspěch, ne? ;-)




Žádné komentáře:

Okomentovat