čtvrtek 11. dubna 2019

WIP 54 mm - Důstojník pluku Black watch (skotští horalé - Highlanders - ve službách britské armády) s praporem, asi 1815

Ahoj všem

Tak tady máme konečně po hodně dlouhé době jednu High Quality figurku, respektive její WIP (work in progress), neb toy soldiers figurek už bylo dost a je třeba se trochu posunout vpřed).

Přináším dnes WIP této figurky, která je téměř dokončena, zbývá ještě prapor (který je ale velmi náročný, zadavatel si totiž přál, aby všechny insignie a znaky na praporu byly vymodelovány v reliéfu). Figurku jsem rozpracoval skoro před dvěma lety, ale pak musela ustoupit do pozadí. Teď jsem se konečně dostal k jejímu dokončování.



Ačkoli je z názvu jasné, co je to za figurku, možná některým z vás vrtá hlavou, proč je tam napsáno důstojník...s praporem, a ne praporečník. To máte tak. Já totiž přesně nevím, která alternativa to je. Figurku jsem vytvořil podle dodaných podkladů, ale chyběl popis. Jsou dvě možnosti. Buď je to praporečník v slavnostní uniformě (do pole praporečníci navlékali kalhoty, je ale možné, že součástí slavnostní uniformy byl i u nich kilt), nebo je to prostě důstojník, který shodou nějakých okolností drží (bude držet :P) prapor přes rameno. Pokud někdo víte, jak by to mohlo být, dejte vědět v komentáři :). Dík.


Každopádně Black Watch a obecně Highlandeři jsou mým oblíbeným tématem a určitě to není poslední moje figurka tohoto typu.


Postava  je vytvářena pro firmu Hannah miniatury. A zároveň je to taková ochutnávka na náš vlastní projekt High Quality resinových figurek. Na ten si ale ještě chviličku počkáte :)


Tato figurka bude po dokončení k  dispozici buď v namalované verzi (toy soldiers styl malování, to jest naprosto základní jednoduchá malba), nebo pouze jako cínový odlitek (stavebnice). Bude vytvořena i malá série High Guality resinových odlitků. ta ale bohužel nebude prodejná, je určená pro několik předem vybraných šťastlivců.


Sledujte dokončování figurky, brzy přinesu další WIP a ve finále samozřejmě i závěrečnou prezentaci spolu s kontaktem na možnost koupě :)

Přeji krásný den a brzy zase ahoj u dalších figurek :)


   Cheers Borek

Žádné komentáře:

Okomentovat