pátek 19. dubna 2019

Vratislav z Pernštejna - 54mm figurka ve stylu Toy Soldiers

Ahoj všem


Tak už jsem tu zas s další figurkou. Vratislav II z Pernštejna je známou osobností našich dějin. Ve své době to bylo velmi zvučné jméno. Vratislav byl český Šlechtic, který se stal diplomatem a nejvyšším kancléřem Českého království. Pokud se o této osobnosti chcete dozvědět více, zkuste to tady. :)

Figurka je vytvořena podle sochy, s několika úpravami na přání zadavatele. Ty jsou však jen drobné, hlavně šlo o to, aby se figurka mohla odlévat vcelku. To se nakonec nepodařilo kvůli vysokému límci pláště, ve finále je tedy figurka dvoudílná.

Figurka byla vytvořena podle Vratislavovy sochy,  která je součástí kašny v Novém Městě na Moravě. Obrázek původní sochy najdete tady.

Vytvořeno opět z Bees Putty, základ figury, pergamen v ruce a podstavec jsou z Magic Sculpu. Figurka je opět v jednodušším stylu Toy Soldiers, ale tentokrát to bylo i tak náročné, protože jsem musel vytvořit reliéfní výzdobu na oblečení tak, jak je zpodobněna na soše-předloze. Alespoň přibližně.  Kompletní fotoprezentace figurky je k dispozici zde.

Přeji Vám krásný víkend a po neděli se tu znovu setkáme :)

   Cheers Borek :)




WIP:




Žádné komentáře:

Okomentovat