úterý 17. září 2013

Plastový lukostřelec - hotovo

Plastové modely od Games Workshop jsou podle mého stále lepší než Finecast, resp. resinové modely, od stejné firmy. Ne detaily, ale zpracováním. Přesto je třeba si přiznat, že vzhledem k jiným plastovým modelům (Dragon, Tamiya...) se i tak jedná o průměr, někdy horší průměr. Přesto mě zajímalo, jak by vypadala taková plastová figurka namalovaná ne pro hraní stolních her, ale čistě jako figurka do vitrínky. Přeci jen GW jsou svou cenovou politikou pověstní a já byl zkrátka zvědavý, jestli je možné se naučit malovat figurky třeba právě na plastových figurkách GW. Nebo si raději koupit nějakou jinou figurku od jiného výrobce...
 
Plastic models of Games Workshop are - in my opinion - still much more better than its Finecast. The truth is the quality details are quite poor but the quality of plastic pieces are much more better because it allows us to clean and glue it together quite easy. If we should compare it with another plastic model kits (e.g. Dragon, Tamiya etc.) it is something we can call average or even less than it. So the question is if it is possible to build a miniature good enough for our collection. Not just good enough just for table games. Other problem is in money - GW products are expensive and the question is why we don't buy miniature of some other producer. Well, here's the answer...


Vybral jsem si plastovou figurku lukostřelce. Nejedná se o žádnou novinku, spíše naopak, přesto jsem se rozhodl ji nijak neupravovat a jen nabarvit. Použil jsem jak barvy koh-i-noor, tak i akrylové barvy Andrea, Vallejo a černý wash. Pro kovy jsem si zvolil oblíbené barvy Citadel. Ovšem i tak jsem si vybral základní paletu dvou barev - modré a žluté. Jediné, co jsem doplnil, byla tětiva luku, který drží lukostřelec v ruce. 

I chose a plastic archer. This one is nothing new, but I didn't decide to modify it in any way. I just painted it as easy as I could. I used Koh-i-noor acrylic art paints, and acrylic paints from Andrea, Vallejo and black wash. For metals, I chose my favorite colors Citadel (Chainmail and Mithril Silver). For cloth I chose a basic range of two colors - blue and yellow. The only thing I added was the string of a bow.

Než abych příliš mluvil, raději vás odkáži na fotografii. Namalovat figurku, kterou si může dát do vitrínky, rozhodně možné je. V krabici navíc najdeme ne jen jednu figurku, ale hned celý regiment. Tedy asi tak osm až deset figurek. Plastové figurky GW rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, co si můžeme koupit. Ovšem na druhou stranu při větší či menší snaze se postavit určitě dají. To mi přijde jako důležité. Stále zůstávám zastáncem sculptu figurek od GW. Ten se mi doopravdy moc líbí. Tedy většinou. Jen si nejsem jistý, zda je to vždy dost. Dalo by se říci, že plastové figurky GW jsou poměrně dobré. U figurek Finecast to již tak jednoznačně nevidím. Přesto (nebo právě proto?) ale příště najdete na tomto blogu článek jak o malování figurky Finecast. Tak i plastové figurky od jiného výrobce. Ovšem než tu bude, klidně si sami nějakou plastovou figurku také namalujte.

Take a look at the photo. I think it's better than thousand words. I have to say it's possible to built and paint plastic GW miniature. But if you buy any their product, it is on you. I really love the sculpt... well... not everyone. An article about their Finecast miniature is going to be here soon (it is something regular for me and I have to say I still keep on waiting for something better in this range but the quality is still the same (= bad)). You will find here some articles dedicated to miniatures of another producers of plastic miniatures. So stay tuned and if you can, paint your own plastic miniature.

Žádné komentáře:

Okomentovat