úterý 18. prosince 2012

Novinky 2012 - Pavol 'offo' Ovečka

V sobotním příspěvku jsem představil dvě novinky od firmy Pegaso, jejichž autorem je Richard Galíček. V dnešním volném pokračování najdete dvě busty od Paľa 'offa' Ovečky. Protože jsem již mohl malovat jeho opičáka Thadea, tak vím, že by byl přímo hřích si jeho práci alespoň touto formou nepřipomenout. Zároveň je v případě busty starého zálesáka (Old Trapper) v podání italské firmy La Meridiana a busty ďábla (El Diablo) od maďarského výrobce Black Army Models vidět staré známé pravidlo o tom, že obal prodává. Malba od Danila Cartacciho je přeci jen poněkud odlišná od toho, co namaloval Balsz Schuller. Naproti tomu malba křováka tak, jak ho namaloval Lukáš Žaba pro slovenské Vertigo Miniatures, se od toho, co namaloval Danilo Cartacci, příliš neliší. Přitom všechny busty od sebe příliš mnoho času nedělí, jak by se mohlo z obrázků zdát. Bylo by příliš zkratkovité si vybírat jen podle toho, jak je busta/figurka namalovaná. Stejně jako v případě Pegasa by obě busty byly určitě vánočním dárkem, který by potěšil.

(Mimochodem od autora vím, že pracuje na dalším projektu. Až přijde čas, určitě vás budu informovat podrobněji. Teď toho více říci nechci, a hlavně ani nemohu, protože nevím, jestli Paľo neví, kde bydlím :-) a tak nebudu zbytečně riskovat. Takže pusu na zámek a mlčeti zlato. Přeci jen pokud by sem do ČR ze Slovenska jel, tak určitě ne proto, aby mi poděkoval za to, že co nevím, to nepovím. Zkrátka se musíme všichni těšit.) 

Materiál použitý na sculpt je pak samozřejmě (jako vždy) SuperSculpey FIRM s příměs polymerové hmoty FIMO. Odlitky pak jsou z resinu.


Materiál: Resin
Malba: Danilo Cartacci
Sculpt: Pavol 'offo' Ovečka
Fografie a výrobce: http://www.meridianaitalia.com (Itálie)


  


Materiál: Resin
Malba: Balsz Schuller
Sculpt: Pavol 'offo' Ovečka
Fografie a výrobce: http://www.blackarmymodells.com (Maďarsko)







Materiál: resin
Měřítko: 1/9
Malba: Lukáš Žaba
Sculpt: Pavol 'offo' Ovečka
Fotografie: http://www.vertigo-miniatures.com (Slovensko)



Žádné komentáře:

Okomentovat