úterý 17. dubna 2012

Zcela nové barvy Citadel pro rok 2012 - prakticky - Citadel Glaze



V řadě barev Citadel Glaze najdeme celkem čtyři odstíny: žlutou Lamenters Yellow, červenou Bloodletter, zelenou Waywatcher Green a modrou Guilliman Blue. Když jsem tyto barvy poprvé uviděl, hned mě napadlo, že by mohly znamenat vylepšení při malování.

Tyto barvy jsou přirovnávány k barevným filtrům na fotoaparátech. Je to pravda. Také z toho důvodu jsou v této řadě jen čtyři odstíny.

Barva funguje tak, že zvýrazní daný odstín, kterému ovšem navíc dodá vlastní barevný nádech. Přikládám fotografii očí opičáka Thadea, kterému jsem do koutku očí a na spodní víčka přidal právě naředěnou barvu Bloodletter. Oči nejsou hotové, ovšem práce, která zabrala necelých deset minut, mě opravdu velmi příjemně překvapila. Mohu říci, že řada Glaze se opravdu podařila. 

Na první pohled si někdo řekne, že je to vlastně červený wash. Ovšem to by byl hluboký omyl. Tato barva totiž nezasychá do tmavých stínů, ale naopak zvýrazňuje spodní (již namalovanou) vrstvu. Ředí se vodou. 


Závěr
Nezkoušel jsem ještě další barvy, ale tato nová řada se opravdu povedla (narozdíl třeba od řady Texture (= za hodně peněz málo muziky)). 

1 komentář:

  1. Díky za rychlé představení. Jak by se tato barva chovala na větší ploše? Třeba na metalické barvě? Narozdíl od zmíněného washe. Potřeboval bych to vyzkoušet. Takhle mi to opravdu přijde jako ten wash. K těm novým barvám jsem se ještě nedostal. Plánuješ napsat něco kratšího o těch texturách? dík

    OdpovědětVymazat