pondělí 9. dubna 2012

Projekt X - pokračování

Minule jsem vám ukazoval fotografie těla a hlavy busty. Při zkoumání fotografie jsem zjistil, že by to chtělo menší kosmetickou korekci ňader. Bohužel opravdu na tom záleží a tak jsem na levém odvrtal bradavku s tím, že budu muset udělat novou. Aby té smůly nebylo totiž málo, tak to druhé bude zakryté. Bohužel toto nikoli. 

V dalším kroku jsem na bustě domodeloval krk, týl, strany lebky a záda figury. Na krku budu muset ještě trochu pracovat. Ale ne moc. Zde se od skutečnosti nepatrně odchýlím a nebudu se tolik hnát za realismem. Na zádech figurky ještě budu muset zvýraznit jednotlivé svaly. Ale opět nijak příliš, protože fyzické přednosti mají být jinde, navíc se jedná o bustu. Tedy druh figury, na kterou se  nikdo příliš zezadu dívat nebude. Přesto jsem se nakonec rozhodl, že u figury vymodeluji i záda.  

Přijde mi, že je velmi dobré studovat podklady. Tedy vedle samotné anatomie - tedy samotné stavby kostí a svalů, také fotografie lidského těla. Ovšem pozor (!) rozhodně tím nemyslím nějakou pornografii. Jak tak občas pročítám různá fóru, tak si čím dál více říkám, že by to nebylo v mnoha případech na škodu. Totiž jak je každý v této zemi hokejovým a fotbalovým trenérem, poslední dobou také ekonomem, politikem (Věci Veřejné si to k naší smůle doopravdy myslí), tak stejně je každý i znalcem anatomie. Není. A to opravdu nemyslím tak, že je třeba studovat přinejmenším lékařskou fakultu. To ne. Jen je dobré si konkrétní partii těla nejprve prohlédnout  (klidně i na sobě) a teprve pak vynášet soudy. 

Ale zpět k bustě. Abych mohl vymodelovat i oblečení, začal jsem modelovat i ruce. Na nic jsou důležité zejména ukazováčky. Tam doufám, že se mi je podaří ztvárnit dostatečně věrně. Zatím jsem udělal jen čtyři prsty levé ruky. Bez ukazováčku.

Postupoval jsem tak, že jsem si nejprve udělal z drátu základ ruky. Vlastně jakési kosti. Na ty jsem z green stuffu udělal základ svalů. Stejně jsem postupoval jak u levé, tak i u pravé ruky. Pro green stuff jsem se rozhodl z toho důvodu, že při práci používám i umělý zdroj tepla  . Proto jsem i dvousložkovým tmelům v tuto chvíli dal přednost před hmotou Super Sculpey FIRM. Průběžně totiž mohu bez čekání modelovat a brousit.

Žádné komentáře:

Okomentovat