sobota 24. října 2015

Hallogreen - Dýně - video

Než abych popisoval, jak jsem dýně vymodeloval, přišlo mi lepší natočit video. Věc první: je to mé úplně první video, kterému by se dalo říkat 'Jak Na...'. Proto mi promiňte to, že jsem se tak nějak dostal mimo záběr. Věřte tomu, že první pokus dopadl mnohem hůře :-). Přesto se omlouvám, ale to hlavní - tedy modelování dýně - je z toho snad dostatečně patrné. Pokud budu mít u vás úspěch, nevylučuji v budoucnu další podobná videa.

Druhá věc - video je nezkrácené a když tu tak občas říkám, že to a to je rychlé a snadné, tak to je právě v případě jako je tento. Celý podstavec je pochopitelně složitější, časově náročnější, ovšem základní části jako třeba dýně, jednoduché jsou. Tedy jejich základ.

Další věc - snad se to bude hodit těm z vás, kdo má nejraději návodná videa. Pokud sem třeba zabloudil někdo, kdo s modelováním začíná, tak si může zkusit udělat třeba právě dýni podle videa. Navíc můžete ve videu vidět takřka všechny základní nástroje, které při modelování používám. Samozřejmě je to tak, že jich mám více, ale většinou to stejně dopadne tak, že skončím u párátka, hladítka a jednoho modelovacího nástroje. To ovšem na druhou stranu neberte tak, že by další (jiné) modelovací nástroje a pomůcky nebyly potřeba. Naopak. Jenže ty jsou vhodné pro konkrétní práci a jinak je nepotřebujete. Pokud chcete začít modelovat, potřeba nejsou. Na jednu speciální pomůcky bych chtěl upozornit - kus igelitu (je to odstřižený kus jednorázové rukavice). Pokud něco podobného použijete, nemusíte se bát otisků prstů na vašem modelu.

Příště se už dostaneme k vlastnímu podstavci. Tedy doufám :-).




Here is a short HOW TO video instead of an article. I believe it's better choice and you are going to find it more useful. It is my first HOW TO video so I'm sorry for any imperfection. 

As you can see, sculpting pumpkin is very simple and it is also very fast. If you want to start sculpting, why not sculpt anything like this? 

You can also see almost every basic sculpting tool I use, there. If you want to start sculpting, you need almost nothing - just your fingers :-). Please note I used plastic strip to prevent the surface from fingerprints. 

The video isn't shorten anyway so you need less than five minutes to create your own pumpkin... OK, you need some practise, so you will need about six minutes for the first try. :-)  

I will show you the base itself next time. Well, I hope so.  

Žádné komentáře:

Okomentovat