pondělí 26. října 2015

Co je v krabici - francouzský kyrysník/French Courassier 1/32 MB

Novinka od ukrajinského Master Boxu je francouzský kyrysník na koni. Tedy abych byl přesný, tak v krabičce s opravdu pěkný obrázkem od výtvarníka I. Varavina najde figurky hned dvě a k tomu ještě figurku koně. 

French Cuirassier; foto © Master Box Ltd 2015
The latest kit by the Ukrainian company Master Box (MB) includes two figures and one horse. There is very nice illustration by I. Varavin, both figures and the horse are sculpted (as usual) by A. Gagarin. 



Výlisky jsou vyrobeny metodou short-run a je k nim třeba tak přistupovat. To znamená, že na nich naleznete jak otřepy, tak i stopy po ne zcela vyčištěné formě. Výlisky - vlastně se jedná o jeden rámeček - jsou naštěstí vylisovány ze světle šedého plastu, který určitou hrubší sílu vydrží. Pozor si však musíte dát na to, aby nepraskl. Otřepy jsou naštěstí na snadno přístupných místech a stačit vám bude jen ostrý skalpel a jemný brusný papír. Z toho důvodu není sice tato figurka určena úplným začátečníkům a dětem, bát se ji však na druhou stranu také nemusíte.

Molding - well, it's just one frame -  is made by the short-run technology. It means you must have in your mind when you work with it. There are many burrs there. Because of it is molded from light grey plastic and burrs are on 'good' place - they can be removed quite easy. You just need a sharp scalpel, some fine sandpaper and steady hands. That's why I think this is not a kit for a beginners (and children) but you don't have to be afraid of it.       

Figurka koně... právě u ní bych se rád zastavil. Pokud jste si totiž chtěli vymodelovat vlastního koně a marně jste sháněli figurku koně, kterou byste mohli upravit podle vlastních představ, či ji jen použít jako kopyto pro další práci, tak už nehledejte. Tady takovou figurku máte. Jednak se jedná o levný model - v porovnání třeba právě s figurkou koně z bílého kovu - a také je snadno opracovatelná. Jak jsem již slíbil, tak si ukážeme, jak si vyrobit kopii. To však až příště. Z mého pohledu však právě tato figurka koně z tohoto modelu dělá něco, co zkrátka by byl hřích nemít. Vaše vlastní modelování totiž posune o řádný kus cesty dopředu.

The figure of the horse... If you would like to sculpt your own horse, you may have already looked for a horse figure you could use. It may be hard to find or expensive... Well, here is what you have been looking for. If you take a look at the horse, you find it very useful. I think the horse is the main reason for us - all people who likes sculpting - to buy it. It can help to improve you sculpting skills!
 

MB plastic horse versus the metal one by Andrea Miniatures

Kde koupit / Where to buy 



Hodnocení / result
10/10


Žádné komentáře:

Okomentovat