pondělí 28. října 2013

Co uvízlo v síti

Pavel Mazurek mě upozornil na následující blog. Neměl by ho vynechat nikdo, kdo se zajímá o sculptění.

This blog is really inspirational. Pavel Mazurek  has sent me an email to point it out.  Hope you find it also useful.

http://sculptingtutorials.blogspot.it/

Protože si o modelování myslím, že je to skvělá věc, jak se vyjádřit, tak s tím se pojí i to, že se nikdo nesmí obávat toho, že výsledek nebude takový, aby se... a teď nevím, co se vlastně má? Líbit někomu, líbit kritikovi? Určitě líbit sobě. Z toho důvodu sem dávám následující video. 
Pro vysvětlení: čibíci jsou docela dost rozšířený druh postaviček, pro které jsou charakteristické velké hlavy (manga je však něco jiného). Když se na to video podíváte, tak uvidíte, že stačí základní tvary, s jejichž použitím ke zdárnému cíli dojdete také. Protože navíc používáte obarvené hmoty, tak  vlastně nepotřebujete ani nic malovat.


Next video shows how easy and funny sculpting is. If you are young, beginner in it or anything else. Because colored putties are used, you even don't have to use paints. (I think you can sculpt even the eyes and eyebrows.



Pokud patříte mezi ty, co si říkají, že chtějí vymodelovat něco složitějšího, pak na videu od Cesara Dacola jr. vidíte, jak modeluje minotaura. Použitá hmota je C10 (Dimm Clay). Patří do jiné kategorie než FIMO, Sculpey FIRM, GreenStuff... Základy práce s ní jsou však stále vlastně stejné jako u hmot, které znáte z tohoto blogu. Pokud to vyjde, uvidíte na tomto blogu praktický test podobné hmoty. Zatím toto video.


Higher level (very high I think) can be seen on next video. Cesar Dacol jr is sculpting mythical creature - greek minotaur - here.  He is using oil based clay C10 by Dimm Clay. This clay is something different (oil based :-) ) but it is still about sculpting. That means the basics are still the same.


Žádné komentáře:

Okomentovat