středa 2. května 2012

Hadi a lev

Omlouvám se, že jsem delší dobu nic na blog nepřidal, ale s teplým počasím najednou nabobtnala práce na zahradě a další povinnosti. Přesto jsem něco udělal.

Jednak na medúze jsem - vedle ozdob na rukou - začal dělat hady na její hlavě. V konečné fázi jich bude více - jak co do objemu, tak i ještě přidám nějaké to háďátko na čelo medúzy. Toto berte jako základ.



Použil jsem Sculpey Extrudér. Jedná se o výbornou věc, která se dá využít pro mnoho věcí, kde potřebujeme, abychom získali pravidelné tvary. A tím těla hadů (vlastně válce) určitě jsou. Rozhodně doporučuji. Pokud by si někdo extrudér pořídil, neodpustím si - a snad i zbytečné - upozornění, že extrudér je nástroj určený pro polymerové hmoty. Ani ne tak proto, že se hmota příliš nepřilepí k vnitřku nástroje, ale proto, že v případě dvousložkového tmelu bychom zatvrdlý tmel z extrudéru odstranili jen těžko. 




Jako druhou věc - ta musí být hotova do soutěže našeho mladoboleslavského klubu, je další verze lva. Každý rok vyrábím nového. A snad vždy lepšího. Jak dopadne tento, to je otázka, ovšem nakročeno mám snad dobře. 

  

6 komentářů:

  1. Hadi vypadjí z atím fajn. Jen se mi pořád zdá, že se ta důza pořád mračí. :)
    na lva jsem zvědav, dej odkaz prosím na ten tvůj mladoboleslavský klub... co to je zač :) dík

    OdpovědětVymazat
  2. Mračí se. Nemá se čemu smát. Konečně kdo by se smál, když ví, že kdo se mu podívá do očí, změní se v kámen, ne? :-)))
    Stránky našeho klubu: http://kpmmb.valka.cz/
    A bravku jsem neschoval, jen v té ďuzínce. Stačí klepnout a vyskočí ven sama. Jenže jsem ji už dal zapéct, takže sama zkameněla. To znamená, že ji budu muset vymodelovat znovu. Ta původní byla na špatném místě. Vypadalo to jak od mizerného plastika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bradavku... co je to 'bravka', nemám tušení. Asi překlep, řekl bych.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat