úterý 18. října 2011

Liquid Green Stuff

Citadel Liquid Green Stuff  (LGS) je novinkou firmy Games Workshop, která ho prodává od září tohoto roku (2011). Jedná se o epoxidový tekutý tmel kašovité konzistence zelené barvy. Nezapáchá a je ředitelný vodou. Dá se případně i naředit tak, aby neměl tak hustou konzistenci. Pokud ho budeme chtít naředit, rozhodně není dobré LGS ředit v lahvičce, ale vždy mimo ni. Lahvička je stará známá lahvička, ve které GW prodává své barvy a washe Citadel.
Nanášení tmelu je jednoduché - platí i zde, že méně je více. LGS můžeme nanášet například párátkem, nebo štětcem... Pokud použijeme štětec, nesmíme - pokud máme štětec rádi - ho po skončení práce zapomenout vymýt.
GW s tímto produktem přišel - alespoň se tak domnívám - jako s doplňkem své nové řady Citadel Finecast, což jsou figurky vyráběné z resinu. Nikoli z bílého kovu, jak bylo zvykem. Ovšem i na tyto figurky můžeme LGS použít. Stejně tak jako na plastové figurky, plastové modely...
Games Workshop s tímto produktem opravdu trefil do černého. Na velké plochy je stále lepší běžný Green Stuff, či podobný tmel. Je ovšem ideální na drobnosti, vyplnění bublinek ve špatně odlité části resinu, zalití různých škrábanců, propadlin... A protože je tekutý, zateče i do opravdu drobných škrábanců a nerovností. Navíc se prodává za poměrně nízkou cenu a podle mého má velmi dobrý poměr výkon a cena.

Cena: 
              65,- Kč Fantasy.cz
              60,- Kč Černý rytíř
              Ł2,30 Games Workshop.com   

10/10
Rozhodně doporučuji 



Podle mého by se mohl hodit nejen figurkářům, ale i všem dalším modelářům.

Žádné komentáře:

Okomentovat