pondělí 18. ledna 2016

Štětce Koh-i-noor - výsledky / Koh-i-noor brushes - results

Po namalování figurky - kyrysník od FGL - mohu s klidným svědomím říci, že štětce mne překvapily. Naštěstí jen v tom dobrém. Na fotografii můžete vidět štětec, který jsem použil. Tedy konkrétně na kabátek uniformy, opasek, rukavice, šavli, obličej, přilbu a na podstavci pak globus a zlatý rám obrazu. 

When I have painted the figure - 54mm cuirassier by FGL - I can say I am really surprised with my new brushes (well, I've used just one - the Size O - but the rest is the same). They are really very good. You can seen the brush I used in the picture. Note the tip of it. 

I painted the white sacque of the uniform, belt, white gloves, saber, face, helmet and the globe and golden frame of the picture.


Se štětcem se mi malovalo velmi dobře. Ze samého počátku jsem si jen musel chvilku zvyknout na to, že štětec do sebe natáhl větší množství barvy, než jak jsem byl zvyklý. To rozhodně není žádná výtka, jen konstatování. Přesto úplný začátečník by si na to měl dát pozor, protože byste mohli poničit již namalovanou část. Štětec však nejevil žádné snahy po kaňkání, barva ve štětci výborně držela a sama od sebe v něm zůstala. To není pro všechny štětce typické. Hlavně pro ty levnější, či spíše nekvalitní, protože cena právě ne vždy odpovídá kvalitě. V tomto případě to je naopak - totiž že té 'muziky' dostanete za své peníze opravdu hodně. Navíc za opravdu přívětivou cenu. Já vlastně byl i připraven na to, že co jedna figurka, to jeden štětec (viz brzy v poradně věnované právě štětcům). Jak však můžete sami vidět, štětec je ve výborné kondici a namaluji s ním minimálně ještě jednu figurku. Štětců Koh-i-noor jsem si však přesto pořídil více. 
Detail obličeje (štětec '0') / Face, Brush 0

I was satisfied with the Koh-i-noor brush. When I started painting process, I just had to get used to greater amount of colour inside the tip of the brush. It is no admonition. I just had to slightly change my painting technique. Only if you are a beginner, you should know about it because if you are not careful, you can damage already painted parts. Great is even the price - it's really goes for it because you get alot for your money. And - by the way - the price is more than friendly. I awaited simple result - one brush = one figure and I would be satisfied with it. Well, take a look at the picture! The brush is more than good enough to paint with it (at least) another one figure.

Důsledek zkoušky na mém stole = pár nových štětců :-) / The consequence on my table - some new brushes :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat