pátek 8. ledna 2016

Borek Sculpts & Akrylem.Blogspot.CZ = 2016

Je fajn, když nový rok je možné začít dobrou zprávou. Ono tedy dobré zprávy se hodí kdykoli, ovšem zrovna teď to tak vyšlo. Totiž to, že díky gentlemanské dohodě s Borkem Kaderkou na tomto blogu budete nacházet sculpty právě od tohoto sculptora. Pokud to půjde, tak je tu zároveň naleznete i namalované. Často asi právě mnou, ovšem rozhodně ne vždy, navíc různými technikami. Jako důkaz je - na tomto blogu již nejednou prezentovaný kyrysník - malba od Petra Kašiara, kterou namaloval pro výrobce, tedy brněnskou firmu FGL z Velké Bíteše. 

Myslím, že fotografie toho, jak figurka vzniká, jsou velmi zajímavé a do budoucna to bude spíše naopak, tedy nejprve fotografie vznikající figurky - masteru - a pak její namalovaná verze. K postupům malování figurky z hlediska historické věrnosti, se do budoucna rozhodně vyjádříme - jak tedy já, tedy jako z hlediska toho, kdo figurku maluje, tedy vlastně pak i vás, tak i z pohledu toho, kdo figurku modeluje. Když vše vyjde tak, jak má, tak zde najdete i reportáž z výroby figurek. 

Na závěr bych rád připomenul, že následující fotografie/koláže připravil sám Borek a i díky tomu je na první pohled rozeznatelný jeho rukopis jako dalšího autora. 

Odkaz na jeho 'sculptící' blog blog sem dám ihned: , jakmile ho budu mít.  

Borkův blog











Patr Kašiar © FGL; olej

Žádné komentáře:

Okomentovat