středa 21. září 2011

Medvědí lovec - figurka

…v dobách, kdy lidé Polárního kruhu věřili, že svět je kulatý právě tak jako iglů, jsme mohli u skomírajících ohýnků zaslechnout i mýty a legendy o nelidských bytostech, které předají lidská obydlí, loví vesničany a pak je v temných zákoutích, kam nedohlédne ani sám Havran. jedí. Nezastaví se ani před tím, aby vyplenili pohřebiště a jeho obyvatele vyrvali z jejich zaslouženého klidu. Nejsou prý ani lidé, ani zvířata. Nejstrašnější z nich jsou Medvědí lidé. Vynikají ohromnou silou, jsou velmi velcí a velmi, velmi nebezpeční….


Nejen Medvědí lid oživil ve své fantazii Larry Macdougall (známější jako Mythwood). Vdechl život celé Arkádii… zemi, kde žije Medvědí lid. Jenže stále tomu něco chybělo. Zvláště teď, kdy světu vládne 3D technologie. Ať se již se splní mé přání a 3D technologie se v našich obývacích pokojích nakonec neprosadí, či tomu bude opačně, figurky (naštěstí) se prosadily.

Ve firmě Polaris Minor spojili svět Arkádie a svět figurek a vytvořili figurku Medvědího bojovníka. Od chodidel k vršku hlavy měří 41 mm.


Obsah balení, shoda se vzorem

V balení – v mém případě zavařený igelitový sáček rozdělený na dvě části – najdeme samotnou figurku a v druhé části pak horní a dolní část lopaty, kterou figurka třímá v ruce. Figurka zaujímá klidovou polohu, ruce spuštěné volně podél těla, jednu nohu – dalo by se říci klasicky - na kameni. Ovšem právě v tomto případě to není na závadu. Přeci jen kdo se v mrazivých pláních příliš vysiluje zbytečným pohybem, zvyšuje svou šanci na to, že zemře vysílením, případně zmrzne. Navíc figurka věrně odráží svou předlohu – tedy mythwoodovy obrázky. Velmi povedený je pak obličej.

Protože jsem byl svědkem toho, jak figurka vznikala – autor pravidelně dával fotky na modelfórum – navíc má doma i dva předprodukční kousky, tak musím jednoznačně říci, že pokrok je více než znatelný. A snad bych ani neměl mluvit o pokroku, ale zatímco jsem první pokusy žertem (snad to autor nepochopil jinak) označoval za ogří babičku, tak v případě této figurky na stůl dostaneme bojovníka a pravého zástupce Medvědího lidu.

Kvalita odlití

Figurka je velmi pěkně odlita z tmavě šedého resinu. Bez bublinek, otřepy jsou jen na takových místech, odkud se snadno odstraní.

Jedinou starostí mi tak dělá obava z toho, aby legendy a báje o Medvědích lidech nejsou jen pověstmi… Ale co, na Aljašku a ani na Sibiř se nechystám. To raději na tuhle zajímavou figurku. Přeci jen je to po všech těch historicky (ne)věrných figurkách, případně šílených zobrazeních trpaslíků, svěží vánek.

Žádné komentáře:

Okomentovat