středa 1. dubna 2020

WIP - 54mm Jízdní myslivec Císařské gardy v bitvě u Slavkova 1805

Ahoj všichni

   Hlásím se vám  opětovně po delší časové prodlevě. Bohužel, můj život je tak trochu jak na houpačce,  ať už jde o zdraví, nebo jiné problémy. Teď jsem zase zpět a bohužel v ne zrovna lehké době, v krizi, kterou prochází prakticky celý svět. Doufám, že vy všichni i vaši blízcí jste v pořádku a pokud náhodou ne, tak vám přejí brzké uzdravení a co nejmenší, ideálně žádné, následky.

   V každém případě, pro ty z vás, které zajímá figurkařina, budu v následujících týdnech přinášet WIP nových projektů. A třeba nalákám i ty ostatní. Dokončuji nějaké resty, jinak jsem bez práce, a tak jsem si "naordinoval"  velmi zajímavý projekt, který odstartuje již  brzy a také vám ho brzy představím.

   Dnes ale představuji WIP figurky jízdního myslivce Císařské gardy. Výstroj, kterou má  na sobě, měly  tyto jednotky v bitvě u Slavkova v roce 1805. Typický pro jízdní myslivce v této bitvě  byl stočený plášť ovázaný přes rameno kolem těla přes zapnutý kožíšek (Pelissu). Císařská garda byla u Slavkova nasazena v pozdější fázi bitvy a střetla se především s jednotkami ruské Carské gardy. Figurka pak znázorňuje muže, který přišel v bitevní vřavě o koně a musí bojovat pěšky.

   Jako vždy je základ figurky vytvořen z drátu obaleného epoxidovým tmelem Magic Sculp a samotná figurka je pak modelována s pomocí polymerové hmoty Bees Putty.

   Díky za váš čas, brzy přinesu finální fotografie a video hotové figurky.

   Dávejte na sebe pozor, dodržujte sociální distanc a pokud možno zůstávejte doma, když to jen trochu jde. Ať toho parchanta mrňavýho porazíme.

   Cheers     Borek






Žádné komentáře:

Okomentovat