pátek 20. května 2016

Offo a devatenáctý regiment

Kdybyste  bývali byli Alexandra, princezna z Walesu, měli byste vlastní yorkshirský pěší regiment. Na reinkarnaci osobně příliš nevěřím, takže jsem spíše zastáncem toho názoru, že nic takového jste nebyli. Ono na 'kdyby' se moc nehraje. K vlastnímu regimentu se zkrátka můžete dostat jen tak, že si nakoupíte vojáčky (nebo třeba vytáhnete na půdě staré plyšáky, či tak něco) a regiment si jednoduše sestavíte sami. Moc vás poslouchat podle všeho nebudou, ale co. Máte regiment. Nebyli byste navíc první, koho vlastní armáda v boji zradila a nechala ho na holičkách. Taky je tu ještě jiná možnost: místo celého regimentu si můžete si pořídít bustu od GSM Military Figures, konkrétně pak vojáka z devatenáctého pěšího regimentu pojmenovaného Green Howards. 

(Pozn.: Aby to nebylo tak jednoduché, tak mezi velitele toho regimentu patřil od roku 1737 jistý plukovník Thomas Howard. Regiment nebyl znám jako 'The Green Howards'. V té době se jednotky v britské armádě pojmenovávaly nejčastěji podle svých velitelů. Takže byste sloužili v Howardově pluku, či jak bych to řekl. A ani byste nebyli zelení. Tedy možná během dělostřelecké přípravy nepřítele, ale tam bych na jednotnou barvu jednotky nesázel, navíc podle vlastních zkušeností vím, že v podobném případě hraji všema barvami. Ne jen zelenou.) 

Ovšem zpět k regimentu. Ten je jako 'The Green Howards' znám od prvního ledna 1921. Proslavil se třeba i v první světové válce. Palo však vymodeloval bustu z dob, kdy britští vojáci byli známí jako 'červenokabátníci'. Je na ní vidět, že - jak ostatně dlouho tvrdím - každá další busta je lepší a lepší. To platí i pro tuhle. Její měřítko je 1/9. Pokud busta v nabídce ještě není, vydržte. Jedná se o horkou novinku. Více než popis poslouží fotografie. Tady je:


Žádné komentáře:

Okomentovat