neděle 17. dubna 2016

Co je v krabici: US EOD & robots

Díky povedenému obrázku na krabičce upoutá naši pozornost model U.S. Explosive Ordnance Disposal (EOD) & Robots v měřítku 1/35. Skutečně se jedná o model. Vlastně dva. V krabičce totiž nalezneme dva specialist - klečícího a stojící a dva (!) roboty - iRobot 510 Packbot a Talon EOD Robot - sloužící k prozkoumávání nebezpečného prostoru a k manipulaci s nebezpečnými látkami jako například výbušniny a chemické látky. 




Celkem tři rámečky jsou z tvrdého šedého plastu, jeden pak z čirého. Ten obsahuje hledí přileb uvedených vojáků. V krabičce ještě je stručný návod pro stavbu jak vojáků, tak i obou robotů a jejich příslušenství - tedy přenosný počítač a joypad pro ovládání robota. Kabýlek k joypadu si pak musíte dodat sami. Ale to je jen drobnost.

Za větší nedostatek pak považuji skutečnost, že v krabičce nenaleznete žádný obtisk. Vedle nášivky na rameni a hrudi vojáků by si nápis iRobot na rameni robota obtisk určitě zasloužil. To stejné se pak dá i říci o obrazovkách počítačů. Přeci jen obě postavy jsou více méně v akční póze, takže proč si nezapnout počítače/roboty, když už je mají.

foto: MENG Model
foto: MENG Model
Na zadní straně krabičky naleznete popis zbarvení/použitých dílů. To je provedeno opět dostatečně, ovšem pokud by to měl být váš první model, přeci jen byste mohli lehce tápat. Už proto, že použité barvy jsou uvedeny jen s anglickým názvem a číslem. Jedná se o barvy Vallejo, konkrétně Vallejo Model Color. Přesto si myslím, že by v tomto směru mohl být výrobce více vstřícný. Mimochodem použitá barva na oblecích není jediná možná. S podobným EOD týmem se můžeme potkat všude tam, kde jsou američtí vojáci nasazeni. Tedy i v pouštích....

I přes uvedené nedostatky se jedná o zajímavou stavebnici, která je navíc zajímavá námětem a bohužel díky současné době se s podobnými vojáky/policisty budeme setkávat stále častěji. Že je to zajímavý námět na vlastní práci v oblasti sculptingu, je jako nošení dříví do lesa.

Kde koupit: MN-Modelář
Výrobce: MENG Model






U.S. Explosive Ordnance Disposal 'Specailists & Robots' 1/35

 

9 / 10

Žádné komentáře:

Okomentovat