neděle 9. července 2023

První 3D tisk

První tisk z 3D tiskárny je konečně hotový. Určitě nedopadl nejhůř, ale ani nebyl bez chyb. Poměrně mnoho chyb. Lze je však poměrně snadno odstranit změnou nastavení. Tato nová série bude o 3D tisku jako o jakémsi deníku někoho, kdo o tom mlátí jako o nudli v láhvi. Ale jak se říká, těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Koneckonců, můžeme vidět, jak to dopadne, když to odfláknete. Nechme politiky a hurá na 3D tisk.

 První tisk dopadl překvapivě dobře. Tedy pro mne. Když se na něj podíváte, zjistíte, že je třeba provést další nastavení. Hlavně tedy čas osvícení. Trvalo to hlavně proto, že jsem chtěl vyzkoušet vodou omyvatelný resin. A pak také proto, že jsem si říkal, že je moc zima, málo světla... Ale o tom až příště, kdy se pustím do složitějšího tisku.


Pozn.: Čekání na vodou omyvatelný resin nebyl promarněný čas. Ač tedy zapáchá velmi podobně (čti: hodně), ale dá se snadno omýt vodou. Použití takového resinu však vyžaduje trochu jiné nastavení. Použitý resin byl značky copymaster3D.

 

The first print from the 3D printer is finally done. It certainly isn't the worst, but it wasn't without mistakes either. Quite many mistakes. However, they can be removed quite easily by changing the settings. This new series is gonna be about 3D printing as a kind of diary of someone who's thrashing about it like a noodle in a bottle. But as they say, hard on the training ground, easy on the battlefield. After all, we can see how it turns out if you eff it. Let's leave the politicians and cheers for 3D printing.

The first print went surprisingly well. Well, for me. When you look at it, you will find that there are additional settings to be made. Mainly the time of enlightenment. It took mainly because I wanted to try the water-washable resin. And then also because I thought it was too cold, not enough light... But I'll talk about that next time, when I start more complicated printing. Note: Waiting for the water-washable resin was not wasted time. Although it smells very similar (read: a lot), it can be easily washed off with water. However, the use of such resin requires a slightly different setting. The resin used was of the copymaster3D brand.
 

A co jsem se už naučil? 

1. Nikam nespěchat.
2. Raději vše nekolikrát prostudovat a být pokorný.
 
And what have I learned already? 
 1  Take your time. 
 2  Better to study everything several times and be humble.
 
Příště: proč je třeba nastavit 3D tiskárnu a kdy. Bezpečnost!  /
 Next: why you need to set up a 3D printer and when. Safety!
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat