středa 20. května 2020

WIP 7 - Boj třicíti - 54mm Dioráma - figurka č 3 - Aspremont.

Ahoj všem :)

Takže jsem zpět a  pokračuji ve skulptingu. Dnes přišel na řadu sir Raoulet d‘Aspremont (nebo d‘Apremont). K jeho zbroji nejsou známy žádné podklady, proto využiji podkladů jiných zbrojí z toho období, což ostatně bude přístup u většiny postav v tomto dioramatu. 

Sám Aspremont bojoval na straně Angličanů, ale byl to francouzský rytíř. Vybral jsem tedy náhrobky dvou francouzských rytířů blízké tomuto  období a využiji některé části jejich zbrojí pro postavu Raoula d‘Aspremont.





Z obrázku nalevo (Guillaume de Bure) využiji lýtkové pláty, ochranu předloktí,  jakož i ochranu kolen a loktů, z pravého obrázku (Henri de Meudon) pak použiji ostatní části zbroje.

Přestávku v práci si vyžádalo komplexní naplánování celé diorámy, výběr zbrojí a zbraní a dokončení kompletní kompozice bitevní scény.

Ta bude s konečnou platností  obsahovat 24 figurek!

Bude to opravdu epická bitevní scéna.


Díky za kouknutí a mějte se všichni dobře. Uvidíme se u dalšího WIP

Cheers Borek





3 komentáře:

  1. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one? Thanks a lot!
    workplace governance systems Perth

    OdpovědětVymazat
  2. Anything like this (?): https://smallbusiness.chron.com/adding-captcha-blogspot-29510.html

    OdpovědětVymazat
  3. Please let me know if you're looking for a article writer for your site. You have some really great articles and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Regards!
    Workplace compliance Perth

    OdpovědětVymazat