pátek 1. května 2020

WIP 6 - Boj třicíti - 54mm Dioráma - figurka č. 1 - Dagworth, č. 2 - Poulart, č 3 Aspremont..

Ahoj všem

Dnes tu mám další pokrok na ladění panoše Poularta,  Také jsem přidal další figurku, prozatím pouze v základu (drátěné kostře obalené Magic Sculpem). Je to už minule zmíněný rytíř Raoulet d'Aspremont. Vyfotil jsem všechny tři postavy tak, jak budou vypadat v závěrečné kompozici, k dispozici tu máte i video.



Celá logika této - přiznávám - dynamicky složité scény, je následující - Poularta jako první zasahuje Aspremont kopím do boku. Poulart se vytáčí na bok a dozadu, v té chvíli jej zasahuje do krku sekera mladého Dagwortha, který ale musí jít hodně dopředu, aby soka zasáhl, proto se musí předklonit.

Přemýšlel jsem, zda se nevyhnout krvavým aspektům střetu, ale bylo by to opravdu jen uhýbání před realitou. Bitvy, ať už v kterékoli době, jsou špinavá, krvavá záležitost, při níž umírají lidé, a to často dost bolestivým způsobem. I přes nadšení pro vojenskou historii bychom na tento aspekt válek neměli zapomínat.

Celá scéna je jen jedním fragmentem z velké bitevní vřavy. Plánuji 22 až 24 figurek v této diorámě - bude to dlouhý projekt.

Prozatím se loučím a ahoj u dalšího WIP

Cheers Borek








3 komentáře:

  1. My partner and I absolutely love your blog and find most of your post's to be just what I'm looking for. Does one offer guest writers to write content for you? I wouldn't mind creating a post or elaborating on most of the subjects you write in relation to here. Again, awesome weblog!
    change management services Perth

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I'm still new to everything. Do you have any points for inexperienced blog writers? I'd definitely appreciate it.
    change management services Perth

    OdpovědětVymazat
  3. Hello there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about making my own but I'm not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it
    Workplace compliance Perth

    OdpovědětVymazat