sobota 22. prosince 2018

Kroužková zbroj - chainmail

Díky mým velmi dobrým vztahům s firmou MJmodely, resp. s jejím majitelem panem Michalem Jonákem,  se mi podařilo získat razítko určené pro velmi věrné ztvárnění kroužkové zbroje na modelech figurek. Použití kroužkové zbroje bylo zcela běžné až do první světové války. Tento typ ochrany se však používá až do dnešních dnů. Nejen ve vojenství, ale i jako ochrana rukou proti pořezání v dílně apod.. Ovšem vzhledem k technologii výroby - spojování jednotlivých kroužků - je však zároveň i poměrně složitě její věrné zobrazení. Mnohokrát jsem se o to pokoušel, dokonce jsem si vyrobil i vlastní razítka, ale přiznávám, že jsem se žádným nebyl spokojený tak, jako s tímto od firmy GreenStuffWorld. Skutečný postup výroby si můžete prohlédnout na následujícím videu:

Thanks to my very good relationship with the MJmodely company and its owner, Mr. Michal Jonák, I managed to obtain a stamp designed for the very faithful representation of chainmail on figure models. The use of this protection was quite common until the First World War. However, this type of protection is used until today. Not only in the military but also as a hand protection against cutting in workshop, etc. However, due to the technology of production - joining of individual rings - it is fairly complicated to its faithful representation. I have tried it many times, I even made my own stamps, but I was not as happy as with this one by the GreenStuffWorld. You can see the actual production process in the following video:


Protože se na tomto blogu snažím sanou věc nejprve vyzkoušet, než o ní více napíši, vyrpbil jsem si nejprve manekýna pro bustu, kterého obléknu do kroužkové zbroje.

You know I'm trying to test anything before I write more about it on the blog, so I first made a mannequin for a bust before I put on it a ring armor.


Pozor, pokud budete razítko používat s dvousložkovou hmotou, musíte počkat, než přestane lepit. Pokud to neuděláte, riskujete, že si razítko zničíte.
Note: if you use two-part putty such as milliput, wait till stop being sticky. Otherwise, you may damage the stamp. 


Kde koupit / where to buy

Green Stuff World

Vybrat si můžete ze tří velikostí - 1 mm; 1,5 mm a 2 mm

You can choose from three sizes - 1 mm; 1.5 mm and 2 mm

Žádné komentáře:

Okomentovat